GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Magiskt

Ibland uppstår magiska ögonblick. Vackra, förunderliga, kanske oväntade. Inte sällan sedan livet har varit tufft och lite besvärligt – då blir det vackra ännu vackrare.
Publicerad 31 juli 2021
När himmel möter jord – plötsligt är vi med om ett magiskt vackert ögonblick för en kort stund. Regnbågar i Kläppinge i trakten av Bredsättra efter det kraftiga regnet.
När himmel möter jord – plötsligt är vi med om ett magiskt vackert ögonblick för en kort stund. Regnbågar i Kläppinge i trakten av Bredsättra efter det kraftiga regnet.Foto: Christoffer Johansson

Rätt sällan kommer de magiska ögonblicken. Så kan det åtminstone kännas som när vardagen traskar på i sin vanliga lunk. Vakna, duscha, äta frukost, läsa tidningen, skynda iväg till jobbet, jobba-jobba-jobba, hem igen för lite kvällsmat och tvungetsysslor innan det är dags att gå till sängs. Och så håller det på.

Ibland händer något oplanerat och rutiner bryts. På senare tid har det varit mer av katastrof än lycka – när naturen talar om för oss att hon inte längre tål vårt levnadssätt. Skyfall, vindar, stark värme på många platser – nära oss och inte längre bara långt, långt bort.

Vi förfasas och blir lite skrämda och oroliga – men när den värsta och akuta fasen är över är vi snart tillbaka i vardagslunken igen.

Då känns det välsignat när det där magiska oväntade och lyckliga ögonblicket kommer i vägen. En kopp kaffe över köksbordet när samtalet kan föras i lugn och ro och stillheten infinner sig om så för bara en kort liten stund.

”Du är himlen runt hörnet för mig.”
Mauro Scocco.

Eller det glada skrattet som fyller rummet likt tindrande pärlor. Någon som ser dig i ögonen och säger hej. Ett tack när du inte har förväntat dig det. Ett handskrivet brev bland all reklam i brevlådan. En hjälpande hand när du behöver det som bäst.

De små, små magiska ögonblicken under vandringen på jorden är värda att ta vara på som blinkande stjärnor i en grådunkel vardag. När himmel möter jord och där vi får vara mitt i.

När livet får en alldeles ny dimension av lycka och glädje. Världen förändras och blir aldrig densamma mer. Ett ögonblick som inte går att förklara. Lycka – olycka? Oavsett vilket blir livet aldrig detsamma.

De små magiska ögonblicken behöver vi inte säga ja eller nej till, bara ta emot. Men när himmel möter jord, när det omvälvande händer, då måste vi ta ställning.

Vill jag vara med i skärningspunkten? Vågar jag eller är jag för rädd?

Stort eller smått, de magiska ögonblicken gör livet till en upplevelse. Vi vet inte vad som ska hända. Men vi får leva mitt i och göra vad vi kan för att fler skall få uppleva lyckliga stunder här på jorden.

Ögonblick

En tidig morgon

samlades

i just den stunden

solens tyngd

i mina händer.

För en sekund var jag

all spännings mittpunkt.

Detta ljus

och denna värme

är nu allt

som mina händer

minns

Margaret Axell

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.