Annons

Må bra-vecka för Åkerboskolan – Ger bra effekt i skolarbetet

Förra veckan anordnade Åkerboskolan en ”Må bra vecka” för alla elever, från förskolan Solvändan till årskurs 9, och hade inriktningen normer och rörelse.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Löttorp • Publicerad 29 september 2021
Megagympa under Idrottens Dag för klass F-3 på Åkerboskolan.
Megagympa under Idrottens Dag för klass F-3 på Åkerboskolan.Foto: Privat

Veckan var full av olika aktiviteter. Eleverna började en av dagarna med att få smoothies och hälso-shotar. Sedan fick de gå en tipspromenad med frågor i ämnet. Eleverna anordnade också egna rastaktiviteter.

– Under veckan genomfördes också skoljoggen där alla elever hade gemensam uppvärmning innan. Det var jättekul att samla hela skolan. Skoljoggen hade i år också släppt en egen låt som vi hade med i uppvärmningen, säger Åsa Byström, som är idrottslärare på skolan.

Annons

Finalen blev ”Idrottens dag”, som Riksidrottsförbundet arrangerar tillsammans med skolor över hela landet. Den ska inspirera till rörelse och lyfta hur viktigt det är med fysisk aktivitet. Eleverna ska under den dagen erbjudas minst 120 minuters fysisk aktivitet.

På Åkerboskolan förlängdes idrottslektionerna och de hade även gympa på multiarenan, rörelseutmaningar och stationer där eleverna fick prova olika aktiviteter.

– Det blev en väldigt bra vecka och det var uppskattat av eleverna.

Åkerboskolan jobbar kontinuerligt med ”Må bra-temat” och anordnar två sådana här veckor per år.

– Vi försöker ha mycket rörelse och vill egentligen ha ännu mer. Eleverna uppskattar det för de märker att det blir lättare med det vanliga skolarbetet.

De använder också konceptet ”brain break” där lektioner avbryts en kort stund för olika övningar.

– Antingen är det övningar för kroppen eller knoppen. Det är ett väldigt bra sätt för att återfå koncentrationen och sitt fokus efter att ha suttit stilla länge.

Målgång på Skoljoggen för Christoffer Norman Wik
Målgång på Skoljoggen för Christoffer Norman WikFoto: Privat
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons