Lugn polisnatt på Öland

Det har varit en relativ lugn natt för polisen i länet.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 11 september 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Agnes Aronsson

– På Öland har det inte varit något speciellt ärende vad jag kan se, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

De ärenden som har stuckit ut har skett på fastlandet.

Under natten stoppar polis en personbil i Berga, Kalmar, för en rutinkontroll.

– Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks vara narkotikapåverkad och blir misstänkt för drograttfylleri och eget bruk. Han blir medtagen för provtagning.

Strax efter midnatt får polis samtal från allmänheten om en person som beter sig mystiskt vid en personbil i Blomstermåla.

– Man ser att någon håller på och fifflar med tanken och sedan lämnar platsen på någon elsparcykel. Det visar sig när vi kommer fram till platsen att man borrat hål i tanken, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral i Malmö.

På E22 i höjd med Påskallavik stoppar polis en bil med två motsträviga män.

– Föraren blåser positivt i vårt sållningsinstrument och medtas till station för vidare provtagning. Där vägrar föraren blåsa i vårt bevisinstrument och får åka vidare för blodprov istället.

Passageraren blev inte lämnad på E22. Han var så pass berusad att han fick nyktra till på polisstationen.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.