Lola Regenthal bjuder på härlig juljazz

– Vi är så glada att kunna bjuda in till det som blivit en tradition runt tredje advent, Jul i Borgholms Bio. Detta blir den femte julkonserten sedan vi tog över Borgholms bio, säger Nanna Bjarman Sveinsdóttir.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Borgholm • Publicerad 6 december 2022
Lola Regenthal, jazz- och singer-songwriterartist från Öland.
Lola Regenthal, jazz- och singer-songwriterartist från Öland.Foto: Eva Finder

Under åren har det vid flertalet tillfällen anordnats konserter på biografen men bland annat Rigmor Gustavsson, Frida Öhrn och Claes Janson.

– Claes som har blivit lite av bions hustomte ärade oss genom att sjunga under vårt bröllop i år. Att gå nedför biogången iklädd brudklänning var helt ljuvligt och Ilko Corkovic (Borgholms kommunalråd, reds anm) vigde oss med stor närvaro och inlevelse, säger Nanna.

Sedan dess har det anordnats ett orgelparty med hammondorganist Andreas Hellkvist, en höstkonsert med Trio Erici och nu väntar alltså julkonserten som gästas av Lola Regenthal med trio.

”Den här gången har jag med mig mina vänner och fantastiska musiker Rob Easley på gitarr och Vlado Markovic på kontrabas”
Lola Regenthal

– Det ska bli fantastiskt roligt att få sjunga igång julen igen i Borgholmsbion. Men nu ska ingen pandemi komma i vägen. Jag älskar den lokalen och sjöng första gången där som 17-årig färsk jazzsångerska och sedan dess har det varit en favorit scen. Den här gången har jag med mig mina vänner och fantastiska musiker Rob Easley på gitarr och Vlado Markovic på kontrabas, säger Lola Regenthal.

De kommer tillsammans skapa julstämning med sina jazziga tolkningar på Borgholms bio den 10 december.

– Det bjuds på acapellasång med damtrio där även jag smyger in på scenen en stund och så kanske någon överraskning. Vår målsättning är att Borgholms bio ska vara en naturlig plats för härliga kulturmöten för såväl gammal som ung. Vi gör alla evenemang inom ramen för vår ideella förening Borgholms bios vänner och det är välkommet att bli medlem och vara med som volontär och komma med nya idéer när som helst.

Förutom evenemangen så jobbar ägarna på att öka tillgängligheten i bion med enklare ljussystem, eventuellt en toalett i foajén och på önskelistan står även restaurering av skylten

– Men saker tar tid med ett byggnadsminne. Så vi jobbar även på tålamodet. Nu ser vi fram emot en riktigt härlig julkonsert och sen ett nytt år med nya härliga musikupplevelser, säger Nanna Bjarman Sveinsdóttir.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.