Annons

Läsarna slår tillbaka: Här är Ölands värsta väg

Lundasvackan är en av Ölands värsta vägar slog Ölandsbladet fast under tisdagen. Men det var många ölänningar som inte imponerades och skickade egna filmer.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 10 februari 2021 • Uppdaterad 11 februari 2021
Torbjörn Pettersson blev inte imponerad av Lundasvackan och skickade filmer och bilder på hur det såg ut mellan Alby och Gårdby under tisdagsmorgonen.
Torbjörn Pettersson blev inte imponerad av Lundasvackan och skickade filmer och bilder på hur det såg ut mellan Alby och Gårdby under tisdagsmorgonen.Foto: Privat

Under tisdagen utnämnde Ölandsbladet Lundasvackan mellan Bredingen och Kastlösa som en av de värsta vägarna på Öland under rådande förhållanden. Anledningen? Vägavsnittet ligger lägre än omgärdande fält och är därför vindkänsligt, med mycket drivbildning och snörök som följd.

En skolskjutsförare skickade in en film som visade hur mycket snörök det var på sträckan. Men det var många ölänningar som inte imponerades.

Annons

Torbjörn Pettersson menade att det var värre på sydöstra Öland och skickade in en film som visar hur det såg ut mellan Alby och Gårdby på tisdagsmorgonen. Är den värre? Bedöm själv här nedan.

Även Jonas Pettersson reagerade och skickade en film från när han skottar snö i Långrälla. Det går knappt att se vart vägen är vissa sträckor. Se den här nedan:

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons