Annons

Två avlidna efter olycka

Vid 15.45 på onsdagen fick SOS Alarm larm om att fyra cyklister har blivit påkörda av en bil. Senare på kvällen meddelas att två personer avlidit i olyckan.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Färjestaden • Publicerad 22 juli 2020 • Uppdaterad 23 juli 2020

Fyra cyklister ska ha blivit påkörda av en personbil vid Joels udde nära brofästet.

Den inblandade personbilen har bärgats från platsen och polisen utreder hur olyckan kan ha gått till.

Annons

Vid 21:30 gick polisen ut med följande uppgifter kring olyckan:

”En kvinna i 45-årsåldern och en pojke under 15 år har avlidit av skador som de ådrog sig i samband med olyckan. Ytterligare en man i 50-årsåldern och en pojke under 15 år skadades i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade.

Föraren av personbilen har inledningsvis förhörts av polisen. Brottsrubriceringen är initialt grovt drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död i två fall samt vållande till kroppsskada.

Bilen och de fyra cyklarna som var inblandade i olyckan har tagits i beslag och ska genomgå en teknisk undersökning”.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons