LARM: Brand i bilverkstad

Brand i publik lokal – bilverkstad. Larmet kom på tisdagseftermiddagen.
– Det är en bilverkstad som brinner, bekräftar Felicia Hellberg på Trygghets– och larmcentralen.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kastlösa • Publicerad 14 december 2021
Brand på Öland. Bilden är från ett annat sammanhang.
Brand på Öland. Bilden är från ett annat sammanhang.Foto: Maria Wiell

16:18 kom larmet om en brand i Kastlösa.

Enligt de första uppgifterna ska det handla om en bilverkstad, övriga omständigheter oklara.

– Räddningstjänsten är precis på plats, det är en bilverkstad som brinner. Vi vet inget om brandens omfattning just nu, säger Felicia Hellberg på Trygghets– och larmcentralen.

Polisen 16:45: ”Larm inkommer om en brand i en byggnad i Kastlösa. Inga personer ska vara kvar i fastigheten. Polis och räddningstjänst är skickade till platsen.”

Klockan 17.21 kunde Larm- och Trygghetscentralen ger mer information om omfattningen. Det brinner i bilverkstaden och det har även spridit sig i byggnadskonstruktionen till den ihopbyggda 1,5-plansvillan.

– Det innebär att det i det här fallet i huvudsak brinner inne i väggarna och inte i några lösa föremål. Vi har inte så mycket detaljer i nuläget men det är en hel del enheter på plats som bekämpar branden, säger Magnus Skyttemo, tjänstgörande vakthavande befäl på Larm- och trygghetscentralen.

Räddningstjänsten inriktar sig nu på att begränsa branden så att den håller sig i konstruktionen. Det finns inga rapporter om skadade i samband med branden.

– Ingen har varit i branden utan alla ska ha tagit sig ut.

Risk för ytterligare spridning till andra byggnader i närheten?

– Det rapporteras inte om något sådant.

Strax efter klockan 18.00 hade räddningstjänsten lyckats med sin målsättning att begränsa branden till husets konstruktion och även släcka den.

– Det har alltså inte varit några öppna lågor eller övertänt. Det bedöms som att det inte längre finns någon hotbild. Flera enheter har åkt tillbaka och Mörbylångastyrkan är kvar och har läget under kontroll. De beräknar vara kvar i ett par timmar till för eftersläckning, säger Magnus Andersson, ledningsoperatör på Larm- och trygghetscentralen.

Hur är statusen på bilverkstaden? Totalförstörd?

– Det låter jag vara osagt i nuläget. Jag har inte fått några rapporter om hur det är med den delen.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden. Trafiken ska inte ha påverkats av branden.

Fler nyheter från Öland:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.