GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lär dig mer om Trollskogen – ”Kanske får du se en livs levande padda”

Längst ut på Ölands nordöstra udde ligger naturreservatet Trollskogen, en gammal betespräglad barrskog som verkligen gör skäl för sitt namn. Här växer knotiga vindpinade tallar och gamla grova ekar.
Byxelkrok • Publicerad 10 maj 2022
Kristofer Försäter från Nordens Ark kommer till Trollskogen för att berätta om de grönfläckiga paddorna.
Kristofer Försäter från Nordens Ark kommer till Trollskogen för att berätta om de grönfläckiga paddorna.Foto: Marie Larsson

Den trolska känslan förstärks av all murgröna som klättrar på mark och över trädstammar. Den 10 maj kommer Kristofer Försäter från Nordens Ark till Trollskogen för att berätta om grönfläckiga paddor. Det görs i samband med att en omgång nya paddor sätts ut vid Högby hamn. Har besökarna tur så kanske de får se en livs levande padda.

15 maj kan man gå på guidad tur i Trollskogen och få lära sig mer om natur och kultur såväl i Trollskogen som norra Öland.

– Den 14 maj samarbetar vi med Ölands naturskyddsförening och då håller Jan-Henrik Fallgren en guidad tur som heter ”Kvinnö och Sörby Borg”, säger Marie Larsson, föreståndare naturum Trollskogen.

Den guidningen är dock inte i Trollskogen utan samling är vid Bredsättra kyrka. En spännande tur om en helig ö i en helig sjö utlovas.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.