GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lantbrukare klämd till döds

Traktorn kom i rullning och klämde lantbrukaren mot en vagn. Hans liv gick inte att rädda.
Östra Öland • Publicerad 27 november 2018
Under söndagseftermiddagen klämdes en lantbrukare på östra Öland så illa att hans liv inte gick att rädda.
Under söndagseftermiddagen klämdes en lantbrukare på östra Öland så illa att hans liv inte gick att rädda.Foto: Tom Wall

Räddningstjänsten fick larmet 14.43 på söndagseftermiddagen. Närmaste räddningsstation var Runsten.

Av någon anledning hade en traktor kommit i rullning och den äldre lantbrukaren kom att hamna mellan traktorn och en vagn.

– När vi kom på plats så var traktorn redan flyttad. För vår del så blev det en sjukvårdsinsats, beskriver Ölands räddningschef Rutger Thuresson.

Men mannens liv gick inte att rädda.

– Det här rubriceras som en arbetsplatsolycka och kommer fortsättningsvis att utredas av polisen, säger Rutger Thuresson.

Rutger Thuresson, räddningschef på Ölands räddningstjänst, lämnar över ärendet till polisen för utredning om arbetsplatsolycka.
Rutger Thuresson, räddningschef på Ölands räddningstjänst, lämnar över ärendet till polisen för utredning om arbetsplatsolycka.Foto: unknown
Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.