Långlöts kyrka stängs

Långlöts kyrka kommer att hållas stängd från och med denna vecka. Det meddelar kyrkorherde Anna Lundin Leander och Kyrkorådets ordförande
 i Norra Ölands pastorat, Ann-Kristin Forsman, i ett pressmeddelande.
Långlöt • Publicerad 5 november 2018
Långlöts kyrka kommer att hållas stängd på grund av luktproblem.
Långlöts kyrka kommer att hållas stängd på grund av luktproblem.Foto: Arkiv

Kyrkan hölls stängd för allmänheten under utredning och renovering 2006 till 2009, då den återöppnades.

Men problem med dålig lukt har nu kommit tillbaka.

I ett pressmeddelande skriver Anna Lundin Leander och Ann-Kristin Forsman:

– Vi har fått information om besökare som reagerat med huvudvärk och fått allergireaktioner som kan kopplas till besök i Långlöts kyrka. I början av oktober fick några anställda kraftiga reaktioner under arbete i kyrkan. Av arbetsmiljöskäl kommer Långlöts kyrka att hållas stängd från och med 5 november 2018. Det är vår skyldighet att ta reda på vad problemet är, så att medarbetare och allmänhet inte drabbas av hälsoproblem på grund av dålig inomhusmiljö i kyrkan.

– I dagsläget kan vi inte säga hur lång tid utredningen tar och vilka åtgärder detta kan resultera i. Vi beklagar de olägenheter som drabbar församlingsbor och övrig allmänhet. Gudstjänster och förrättningar äger rum i annan kyrka i församlingen under den tid Långlöts kyrka inte kan vara öppen.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.