Annons

Länets akutmottagningar – bland de bästa i landet

I samtliga sju dimensioner ligger Region Kalmar län över genomsnittet i landet. När det gäller enskilda dimensioner så får man högsta siffran i landet när det gäller information och kunskap.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 9 mars 2021
Johan Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör.
Johan Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör.Foto: Pressbild

Akutmottagningarna i länet rankas i flera avseende bland de allra bästa i landet. Det framgår av Nationell patientenkät som presenterades under måndagen.

När det gäller helhetsintrycket så rankar patienterna regionens akutmottagningar på andra plats i landet.

Annons

– Det är ett väldigt bra resultat, i synnerhet då enkäten gjorts under pandemin där verksamheten på akutmottagningarna har fått anpassas efter situationen. Medarbetarna på våra akutmottagningar har anledning att känna sig mycket stolta i dag, det är deras insats som patienterna värderat, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

De sju dimensioner som enkäten redovisar rymmer inom sig vardera ett antal frågor där svaren sedan räknas samman till en andel positiva svar.

” Det är ett väldigt bra resultat, i synnerhet då enkäten gjorts under pandemin där verksamheten på akutmottagningarna har fått anpassas efter situationen.”
Johan Rosenqvist, hälso- och sjukvårdsdirektör

I höstas skickades totalt 43 702 enkäter ut till patienter i Sverige som nyligen besökt en akutmottagning. I Kalmar län gick enkäten till 1 784 personer, som besökt akutmottagningarna i Kalmar, Oskarshamn eller Västervik. 644 personer eller 36,1 procent tog möjligheten att svara på frågorna. För hela landet var svarsfrekvensen 35,5 procent.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons