Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Lammbutiken har öppet under Öland Spirar

Sedan Lammbutiken i Äpplerum öppnade 2012 har det hänt en hel del. Under Öland Spirar är butiken öppen.
Det händer mycket vid Lammbutiken i Äpplerum under Öland Spirar.
Det händer mycket vid Lammbutiken i Äpplerum under Öland Spirar.
Foto: Lammbutiken

Från början var det en verkstad för skinnbearbetning och en liten butik. Numera finns försäljning av öländska delikatesser samt en webbutik och ett café med eget bageri.

Marie Sjödin har deltagit under Öland Spirar varje år sedan evenemanget startade och nu är det dags igen.

– Vi kommer visa spinning av ullgarn med slända samt tova i ull där man har möjlighet att prova. Vi berättar också om hur bisamhället är uppbyggt och hur vi kan få ta del av den fantastiska honungen, säger Marie Sjödin.

De barn som vill får känna på den mjuka pälsen.
De barn som vill får känna på den mjuka pälsen.
Foto: Lammbutiken

När det är dags för Öland Spirar har de allra flesta får och lamm redan hunnit ut i hagarna för att beta det spirande gröna gräset. Några lamm får följa med till Äpplerum och där får de barn som vill känna på den mjuka pälsen och kanske även mata dem. Inne i utställningsladan visas konst och här får fåren en röd tråd.

– Här finns tovade verk av textilkonstnären Christine Tallberg, vackra foton av Titti Malmberg, fantastiska tavlor på duk av Jeanette Björkman och små roliga verk av Anne-Marie Björstrand, säger Marie.

Samtidigt pågår Lammbutikens egen utställning där årets tema är ”Gästabud”. Det ses vackra bord i alm och stål som har dukats med textilier från öländska Kookon.

– Allt ramas in av vackra fårskinnsfällar med känslan av Gotlands tv-produktion ”Så mycket bättre”, säger Marie Sjödin.

Ute på gården är grillen redo för gårdens lammkorvar. Här finns öländsk landgång med fårfiol och i köket har det bakats. Det finns kaffe och sju sorters kakor... och kanske så finns det en papperspåse under kaffekoppen för den som inte orkar äta upp alla kakorna?

Läs mer