unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Öland
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Läkare anmäls: Befaras utgöra fara för patienternas säkerhet

Region Kalmar län anmäler en läkare inom primärvården till Inspektionen för vård och omsorg då hen kan befaras utgöra en fara för patientsäkerheten.
En läkare i länet anmäls till IVO då hen kan befaras utgöra en fara för patientsäkerheten.
En läkare i länet anmäls till IVO då hen kan befaras utgöra en fara för patientsäkerheten.
Foto: Megaflopp

Region Kalmar län meddelar att bakgrunden till anmälan är händelser över en lång period där läkaren brustit i sin professionella yrkesroll och i följsamhet till vård- och hygienriktlinjer.

Läkaren har till exempel tagit för stort ansvar i medicinska utredningar och underlåtit att remittera till sjukhuskliniker, inte följt upp avvikande provsvar och glömt att ge svar på undersökningar. Läkaren har heller inte följt regionens basala kläd- och hygienregler.

Läkarens arbetsuppgifter har anpassats och trots det kvarstår frågan om läkarens lämplighet i yrket ur patientsäkerhetssynpunkt.

Läs mer