Annons

Laddar för smygpremiär av nya krogen

Hela vintern har paret Robin Jansson och Kristin Granström renoverat och arbetet med deras nya krog Brasserie. På fredag är det dags för smygpremiär.
BORGHOLM • Publicerad 8 april 2019
Robin Jansson och Kristin Granström är laddade inför premiären av Brasserie.
Robin Jansson och Kristin Granström är laddade inför premiären av Brasserie.Foto: Alexander Jensen

Brasserie ligger i La Casas gamla lokal som de har renoverat under vintern. Under smygpremiären kommer de att ha en lättare och varierande meny.

– Det handlar om att vi ska bli varma i kläderna och gästerna får känna på vad som komma skall. I påsk är det den riktiga premiären och då blir menyn mer rörlig. I sommar kommer vi att presentera en bredare meny, säger Robin Jansson.

Annons

De kommer inte att rikta in sig på någon särskild matkultur på Brasserie utan vill vara breda och flexibla. För dem är det viktigt att erbjuda bra mat till ett bra pris.

– Vi kommer inte att ha fine dining utan fun dining. Det går att ha bra råvaror och mat utan att det ska bli dyrt, säger Robin Jansson.

– Min matlagning handlar inte om rätter med namn som wallenbergare, biff lindström och så vidare. Jag vill utgå från en huvudråvara och jobba runt den med passande smaker och texturer. Jag gillar att tänka utanför boxen och servera maträtter i annan tappning än vad folk är vana vid, säger Olof Nilsson, som är ansvarig för köket.

Kockarna Olof Nilsson och Kim Nilsson är förväntansfulla inför smygpremiären.
Kockarna Olof Nilsson och Kim Nilsson är förväntansfulla inför smygpremiären.Foto: Alexander Jensen

Det blir sju fatöl, ett 50-tal öl i kylarna och ett brett utbud av vin.

– Vi har provat en hel del cocktails på Tack o Bock vilket har varit framgångsrikt. Det kommer vi även att ha här.

De har dessutom också börjat brygga egen öl. Till helgen kommer det att finnas en pilsner och en IPA. Bryggmästare är Johan Blomberg, Eric Schnelzer och Robin Jansson.

– Det här är inte tänkt som något kommersiellt eller att vi ska tjäna stora pengar. Det är en kvalitetsfråga och vi tycker det är roligt att kunna erbjuda våra gäster detta, säger Robin Jansson.

Trots öppningen av Brasserie kommer Kristin Granström och Robin Jansson att lägga krut på Tack o Bock och utveckla den krogen ytterligare.
Trots öppningen av Brasserie kommer Kristin Granström och Robin Jansson att lägga krut på Tack o Bock och utveckla den krogen ytterligare.Foto: Alexander Jensen

I samband med öppningen av Brasserie kommer det att bli en del förändringar på den andra krogen Tack o Bock. Den kommer att stängas för vårstädning och öppnar återigen till Ölands motordag. Därefter kommer Kristin Granström ha huvudansvaret där.

– Vi kommer att höja kvalitetsnivån ytterligare och nischa oss ännu hårdare mot spansk tapas och mexikansk tacos. Vi kommer öppna senare på dagen vilket gör att vi har mer tid till förberedelser. Vi sparar inte på krutet där utan fortsätter att utveckla krogen, säger Kristin Granström.

– Vi vill inte att restaurangerna ska bli för lika. På Tack o Bock kan vi nischa oss medan vi på Brasserie kan vara bredare, fortsätter hon.

Annons

På Brasserie finns det större kapacitet inom alla delar. Där kommer det i sommar att serveras lunch och de ska också satsa på trubadurer och annan underhållning.

– Våra gäster ska känna att de kan komma som hit de är. Vi vill skapa en avslappnad och skön stämning. För oss är det också viktigt att trubaduren inte blir stjärnan på kvällen. De som vill lyssna kan göra men de som istället vill prata med varandra ska också kunna göra det, säger Robin Jansson.

Hur tror ni det blir att driva två krogar?

– Det kommer att gå bra. För vi har väldigt bra personal och det är därför som vi vågar göra den här investeringen. De har jobbat hos oss i tre år och tänker på samma sätt som vi och vill samma sak.

Restaurangens logga pryder en av väggarna i restaurangen.
Restaurangens logga pryder en av väggarna i restaurangen.Foto: Alexander Jensen
Baren kommer att ha ett bredd utbud av drycker.
Baren kommer att ha ett bredd utbud av drycker.Foto: Alexander Jensen
Inredningen är rustik och ägarna vill ge en känsla som får folk att känna sig som hemma.
Inredningen är rustik och ägarna vill ge en känsla som får folk att känna sig som hemma.Foto: Alexander Jensen

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons