Annons

Laddar för lantbruksdag: Provsitta maskiner och prata på bönders vis – ”Väldigt bra grej”

Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Himmelsberga • Publicerad 17 juni 2021
På lördag kommer bönder till Himmelsberga för att visa upp sina maskiner och berätta om sin verksamhet.
På lördag kommer bönder till Himmelsberga för att visa upp sina maskiner och berätta om sin verksamhet.Foto: Pressbild

Den lokala LRF-avdelningen och Ölands Museum Himmelsberga anordnar på lördag en familjedag med lantbruksfokus. Bönder från trakten kommer att finnas på plats och de har även med sig traktorer och andra maskiner, som används i dagens lantbruk.

– Besökarna kommer att ha möjligheten att provsitta maskinerna och prata med bönderna, säger verksamhetschef Julius Winberg Sääf.

Annons

Diskussionerna mellan museet och LRF började redan förra året och planen var att anordna Lantbruksdagen då, men coronapandemin satte käppar i hjulet för planerna.

– Nu när restriktionerna lättade så bestämde vi oss för att göra det nu. Det här är något vi skulle vilja utveckla vidare. Det är viktigt för bönderna att de får möta vanligt folk som i slutändan är deras konsumenter, och berätta om hur de jobbar och hur ett modernt lantbruk fungerar.

– Att i en tid då allt färre har en naturlig kontakt med lantbruk och livsmedelsproduktion känns den här typen av möten som en väldigt bra grej, inflikar Tobbe Nilsson från LRF

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons