Annons

Laddar för klassisk tävling – ny satsning för barnen: ”Bara fantasin som sätter gränserna”

Rekordmånga tävlar i år om priset ”Årets tyngsta pumpa” och arrangören lanserar också en ny barntävling där förstapriset är ett kilo godis.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
LÖTTORP • Publicerad 23 september 2021
Jesper Lidberg från Motala vann pumpatävlingen 2018. Vikt 542 kg.Foto: Carin von Post

Den 2 oktober är det återigen dags för Löttorps Framtidsförenings prestigefyllda pumpatävling. Som brukligt ska den tyngsta pumpan utses men de lanserar också det nya priset ”Årets snyggaste pumpa” och barntävlingen ”Årets mest dekorerade pumpa”.

– Barnen får dekorera en pumpa helt fritt, det är bara fantasin som sätter gränserna och priset är ett kilo godis. Det är inlämning på torget under dagen och är det någon som har frågor kan de kontakta oss.

Annons

Det är rekordmånga som i år tävlar om årets tyngsta pumpa där priset är 5 000 kronor.

– Det blir fem eller sex stycken och så många har vi aldrig haft. Det är jättekul. Folk har nog haft tid att odla nu under pandemin.

Den tyngsta som har ställt upp i tävlingen vägde 857 kilo vilket också blev nytt nordiskt rekord.

– Vi får se om vi får något nytt rekord i år. Odlarna brukar lägga upp bilder under odlingssäsongen men i år har några varit lite hemliga så vi får se.

Arrangören är laddade inför tävlingen.

– Det ska bli roligt och det känns spännande. Vi hoppas många barn passar på att delta i tävlingen. Det ska bli roligt att se deras dekorationer.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons