Annons

Laddar för auktion i Långöre

Ingrid Rosenkvist och Ossi Carlson laddar för auktion i deras hem på John Perssongården i Långöre på lördag.
Långöre • Publicerad 26 juni 2019
Ingrid Rosenkvist och Ossi Carlson ser fram emot lördagens auktion.
Ingrid Rosenkvist och Ossi Carlson ser fram emot lördagens auktion.Foto: Alexander Jensen

Det kommer att finnas allt från möbler och husgeråd till tavlor och porslin.

– Det är en riktig kvalitetsauktion med bland annat ett Carl Malmsten-bord och en hel del fina tavlor. Det mesta är från 1960-talet men en del är även äldre, säger Ossi Carlson.

Annons

Hur kommer det sig att ni anordnar en auktion?

– Jag blev änka för fem år sedan efter att ha varit gift i 54 år. För några år sedan blev även Ossi änkling efter ett lika långt äktenskap. Vi träffades och tycke uppstod, berättar Ingrid.

– Sedan flyttade jag hit och vi förenade våra bohag. Vi insåg att vi inte kunde ha kvar allting. Tanken var att ha auktion redan förra året men vi hann inte det och tog istället sikte på att ha det i år, säger Ossi.

Hur känns det?

– Det ska bli roligt. Jag tror det finns goda chanser till hård budgivning men också att göra klipp. Vi har inga stoppriser, allting ska bort, säger Ingrid.

Hembygdsföreningen kommer att ha ett café på gården och på kvällen har Ingrid Rosenkvist även vernissage för sin sommarutställning.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons