Kvinna och hund omkom i husbrand – oklar brandorsak

Klockan 12.08 på lördagen larmades räddningstjänsten om en villabrand i Kyrkbyn i Mörbylånga.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 27 februari 2023 • Uppdaterad 28 februari 2023
Inte så mycket av branden syns från utsidan, men en tillfälligt lagning visar var räddningstjänsten bröt upp väggen för att komma åt att släcka.
Inte så mycket av branden syns från utsidan, men en tillfälligt lagning visar var räddningstjänsten bröt upp väggen för att komma åt att släcka.Foto: Natalia Johansson

– När räddningstjänst kom på plats var det en fullt utvecklad brand i delar av byggnaden. Det är någon form av bostad, en mindre stuga. De håller på att släcka, förklarade Jesper Berglund vid Trygghets- och larmcentralen klockan 12.45.

Senare på eftermiddagen meddelade polisen att en avliden kvinna i 65-årsåldern hade anträffats i byggnaden och att anhöriga var underrättade.

– Även en hund omkom i branden, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel på måndagen.

Vad som orsakade branden är oklart och polisen har därför rutinmässigt upprättat en anmälan om mordbrand, för att kunna göra nödvändiga utredningsåtgärder.

Brandplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning som kan ske redan under måndagen, om temperaturen har sjunkit tillräckligt mycket för att det ska vara genomförbart.

När Ölandsbladet besöker platsen på måndagens förmiddag är det lugnt på platsen. Inga poliser är där och teknisk undersökning är inte påbörjad. Två grannar går förbi. De vill inte prata om händelsen eller vara med på bild.

– Det hela är väldigt sorgligt, konstaterar de.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.