1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Lyckligt slut: Försvunnen kvinna hittad vid liv

Under onsdagskvällen sökte polisen efter en försvunnen kvinna på norra Öland. Strax efter 22.00 meddelade polisen att kvinnan hittats och var vid liv.
Polisen söker en försvunnen kvinna på norra Öland med flera patruller och helikopter.

Det rör sig om en 68-årig kvinna från Binnerbäck som har varit försvunnen sedan 16.30-tiden på onsdagskvällen.

”Kvinnan har en sjukdomsproblematik och det är därför angeläget att hon anträffas snarast”, rapporterar polisens presstjänst.

Kvinnan är 160 cm lång, väger 65 kg och var vid försvinnandet iklädd antingen en ljusbeige långkappa eller en mörkblå duffel med huva.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Flera polispatruller sökte efter kvinnan och en helikopter användes i sökandet. Sökandet koncentreras kring Binnerbäck norr om Löttorp.

Strax efter 22.00 meddelade polisen att kvinnan hittats vid liv och att hon efter omständigheterna mår bra.

Eftersök:

Så arbetar polisen

Under insatsen då polisen söker efter den försvunna personen bedömer en räddningsledare (som alltid är en polis när det gäller försvunna personer) vilka polisiära resurser som behövs vid sökandet, till exempel hundar, hästar, helikoptrar, motorcyklar och båtar.
Polisen kan vid behov även ta hjälp av polisens insatsresurser eller andra myndigheter och organisationer, exempelvis Försvarsmakten.
Polisen samlar information om den försvunna personen och tar fram en individuell profil. Den hjälper polisen att söka på rätt sätt och på rätt plats.
Polisen använder sig av en effektiv sökmetod
Polisens arbetsmetod Efterforskning av försvunna personer (EFP) bygger på Managing Search Operations (MSO), en arbetsmetod utvecklad i Nordamerika och Storbritannien. Svensk polis har lagt till de fysiska och psykiska faktorer som påverkar hur en försvunnen person upplever och hanterar situationen. Utifrån dessa fakta har polisen skapat effektiva sökmetoder.
Fakta: Polisen

Läs mer

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Öland

Efterlyser bättre skyltning på cykelväg

Ett par från Kalmar har skrivit till Eddie Forsman, ordförande i styrgruppen för projekt Ölandsleden, med förslag till förbättringar.

Sport

Trafikbesvären följdes av mardrömsstart i premiären

IFK stördes av de öländska bilköerna på väg till seriepremiären.

Ridsport

Eriksson klar för SM - men avstår

Ryttaren satsar mot annan tävling: ”Vill samla mer rutin”

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Fotboll

Mästarna kvar på tronen - nollade RM i finalen

Färjestaden bärgade sjunde raka ÖM-guldet.