GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kunglig musikscen expanderar – Solliden Sessions är tillbaka

Mitt under pandemin invigdes Solliden Sessions i slottsparken förra sommaren vid Sollidens slott. Även i år väntar intima, finstämda föreställningar.
Borgholm • Publicerad 18 juni 2022
Jan Rippe och Per Fritzell, Jill Johnson och Orup.
Jan Rippe och Per Fritzell, Jill Johnson och Orup.Foto: Olof Händén (Jill Johnson)

Det var inte ultimat att slå upp portarna till den nya konsertscenen mitt under en pandemi – men så blev det. Och frågan är om konserttanken ens hade väckts utan en pandemi med strikta publikbegränsningar.

– Det här är en idyllisk miljö och vi har länge funderat över hur vi skulle kunna aktivera scenen på ett bra sätt. För oss känns det så roligt att kunna bredda verksamheten i parken och erbjuda den här vackra kulturmiljön till fler, säger Carolina Thaysen, verksamhetschef på Sollidens Slott.

Arvingarna spelar på Solliden den 22 juli.
Arvingarna spelar på Solliden den 22 juli.Foto: Pressbild
”För oss känns det så roligt att kunna bredda verksamheten i parken och erbjuda den här vackra kulturmiljön till fler”
Carolina Thaysen, verksamhetschef på Sollidens slott

– Först ut är Lisa Nilsson 6 juli och sex veckor senare väntar final med Hasse Andersson, den 13 augusti, säger Carolina Thaysen.

Bland årets artister finns bland annat Måns Zelmerlöv, Orup, Niklas Strömstedt, Smith & Thell och Sven-Ingvars. De som kommer till Sollidens Sessions den 30 juli får vara beredda på att använda skrattmusklerna. Då är det nämligen dags för Jan Rippe och Per Fritzell med humorshowen Gott & Blandat.

Solliden Sessions 2022

6/7 Lisa Nilsson

9/7 Måns Zelmerlöv

13/7 Jill Johnson

15/7 Niklas Strömstedt

20/7 Bo Kaspers orkester

22/7 Arvingarna

23/7 Orup

25/7 Smith & Thell

27/7 Sven-Ingvars

30/7 Jan Rippe och Per Fritzell med humorshowen Gott & Blandat

3/8 Danny Saucedo

6/8 The Boppers

12/8 Lisa Ekdahl

13/8 Hasse Andersson

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.