GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kunglig förklaring – därför växer Solliden

Familjen Bernadottes privata mark på Öland har växt med 22 718 kvadratmeter, nu förklarar hovet bakgrunden till det kungliga markköpet.
Borgholm • Publicerad 5 maj 2021 • Uppdaterad 6 maj 2021
Kungligt köp får Solliden att växa.
Kungligt köp får Solliden att växa.Foto: Peter Boström

Kungens köp av en smal och samtidigt 22 718 kvadratmeter stor markremsa drygt 700 meter sydväst om det Torben Grut–designade slottet på Solliden kunde Ölandsbladet berätta om i måndags och nu ger hovet förklaringen till expansionen som började med en förfrågan från kungens granne.

– En granne var intresserad att sälja detta område och kungen beslutade att förvärva landområdet, säger Margaret Thorgren, informationschef på hovet och berättar att marken kommer att användas som den gör idag.

– Någon plan att genomföra några förändringar i markanvändningen finns inte idag utan Solliden räknar med att förvalta detta som ett naturområde med betesmark i första hand.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.