Annons

Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. De hade själva önskat träffa personal som jobbat med covid-19.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar • Publicerad 10 juli 2020
Kronprinsessparet besökte länssjukhuset i Kalmar på fredagen.
Kronprinsessparet besökte länssjukhuset i Kalmar på fredagen.Foto: Pressbild

Vid besöket fick de träffa en rad medarbetare som på olika sätt arbetat med covid-19, både i den direkta vården på infektionskliniken och intensivvårdsavdelningen, men också när det gäller diagnostik på mikrobiologen och logistik vid regionservice.

Det blev många frågor och ett engagerat samtal kring hur covid-19 har påverkat oss alla. Och om hur Region Kalmar län har hanterat materialfrågan och hur vården kunnat ställa om. Men även andra mer personliga frågor kring rädsla för viruset kom upp i samtalet.

Efter cirka 30 minuters samtal så tackade kronprinsessparet för sig, uttryckte sin tacksamhet över att få komma på besök och skickade med en hälsning till alla andra som inte de hade möjlighet att möta vid besöket.

(ÖB)
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons