1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kronprinsessparet besökte länssjukhuset

Länssjukhuset i Kalmar fick på fredagen besök av kronprinsessan Victoria och prins Daniel. De hade själva önskat träffa personal som jobbat med covid-19.
Kronprinsessparet besökte länssjukhuset i Kalmar på fredagen.
Foto: Pressbild

Vid besöket fick de träffa en rad medarbetare som på olika sätt arbetat med covid-19, både i den direkta vården på infektionskliniken och intensivvårdsavdelningen, men också när det gäller diagnostik på mikrobiologen och logistik vid regionservice.

Det blev många frågor och ett engagerat samtal kring hur covid-19 har påverkat oss alla. Och om hur Region Kalmar län har hanterat materialfrågan och hur vården kunnat ställa om. Men även andra mer personliga frågor kring rädsla för viruset kom upp i samtalet.

Efter cirka 30 minuters samtal så tackade kronprinsessparet för sig, uttryckte sin tacksamhet över att få komma på besök och skickade med en hälsning till alla andra som inte de hade möjlighet att möta vid besöket.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Läs mer

Öland

Sommarlov hos mormor på Öland

”Vad ska vi göra idag?” Den frågan brukar vanliga år ge mängder av förslag, då det alltid finns något att sysselsätta sig med hos mormor.

Öland

Efterlyser bättre skyltning på cykelväg

Ett par från Kalmar har skrivit till Eddie Forsman, ordförande i styrgruppen för projekt Ölandsleden, med förslag till förbättringar.

Sport

Trafikbesvären följdes av mardrömsstart i premiären

IFK stördes av de öländska bilköerna på väg till seriepremiären.

Ridsport

Eriksson klar för SM - men avstår

Ryttaren satsar mot annan tävling: ”Vill samla mer rutin”

Rånarjakten

Bildextra: Här flyr rånarna efter att ha kört av vägen!

Fotograf fångade rånarjakten på Öland i natt

Öland

Lyssna på årets öländska sommarröster

Mycket är annorlunda på Öland i sommar. Men Ölandsbladets sommarröster kommer att höras som vanligt.