Kronprinsessan Victoria utsedd till Årets Ölänning

Årets Ölänning 2018 är kronprinsessan Victoria.
Öland • Publicerad 12 juni 2018
Kronprinsessan Victoria har utsetts till Årets Ölänning.
Kronprinsessan Victoria har utsetts till Årets Ölänning.Foto: Malin Edeborg

Hon kommer att ta emot priset vid en ceremoni på Solliden den 5 juli.

Victoria har lämnat en skriftlig kommentar till att ha blivit utsedd till Årets Ölänning::

”Jag är hedrad och glad över att få ta emot detta pris. Öland är en speciell plats för mig och min familj. Känns fint att kunna visa upp Öland med all den rikedom och de speciella kännetecken som är karaktäristiskt för ön”.

Motiveringen lyder som följer:

”Årets pristagare har under hela sitt liv i ord och handling uttryckt sin kärlek till Öland, en plats där hon känner sig som hemma. Hennes jordnära engagemang för landskapet och människorna bidrar starkt till öns utveckling och attraktionskraft. Med sin närvaro och lyskraft skapar hon intresse och uppmärksamhet för Öland såväl nationellt som internationellt. Hennes födelsedag 14 juli firas sedan länge som Ölands egen nationaldag. Årets Ölänning 2018 är Kronprinsessan Victoria."

Juryn består av Anders Enström, Barometern, Lennart Palm, Sveriges Radio, Åsa "Felix" Everbrand, Lisbeth Lennartsson och Sven-Göthe Lidheim.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.