KRIS vill ha fler poliser

– Vi vill ha ett tryggare samhälle.
Det säger Paul Barath, förbundsordförande i KRIS (Kriminellas revansch i samhället) när han på onsdagen gästar Borgholm.
Borgholm • Publicerad 29 augusti 2018
Ali Reunanen, förbundssekreterare i KRIS och Paul Barath, förbundsordförande i KRIS gästade Borgholm under onsdagen.
Ali Reunanen, förbundssekreterare i KRIS och Paul Barath, förbundsordförande i KRIS gästade Borgholm under onsdagen.Foto: Kenth Jönsson

Förbundsledningen för KRIS besöker under en månad 25 städer där man inte har verksamhet. ”Tryggare kan alla vara” är parollen

KRIS är en förening vars främsta syfte är att hjälpa före detta kriminella och missbrukare tillbaka in i samhället. Man har ett par tusen medlemmar i hela landet som alla ställer upp på fyra deviser: hederlighet, drogfrihet, kamratskap och solidaritet.

– Vi vill hjälpa till att skapa trygghet, säger Paul Barath.

KRIS är inte för hårdare straff men däremot förespråkar man fler poliser.

– Likväl som det finns sjuksköterskor och undersköterskor skulle det kunna finnas poliser och ”underpoliser”, menar Paul Barath.

– ”Underpoliserna” skulle kunna ta hand om enklare ärenden så polisen kunde lägga mer kraft på att ta fast brottslingar, menar han.

– Idag är det alldeles för få tjuvar som åker fast, tillägger förbundssekreterare Ali Reunanen.

Kenth JönssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.