Annons

Kråkbackens förskola dansar Jerusalema – utmanar alla andra i kommunen

För några veckor sedan visade Mari Nilsson ett filmklipp med dansande brandmän för sina arbetskamrater. Det var då idén kläcktes om att bli första förskolan i Borgholms kommun med att göra Jerusalema dance challenge.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Södvik • Publicerad 12 februari 2021 • Uppdaterad 13 februari 2021
Dansanta personalen på Kråkbackens förskola vilar benen en stund. På fotot ses: Madeleine Olsson, Mari Nilsson, Johanna Persson och Helene Karlsson. I hjärtat: Desiree Lindsäth som filmade personalens dans.
Dansanta personalen på Kråkbackens förskola vilar benen en stund. På fotot ses: Madeleine Olsson, Mari Nilsson, Johanna Persson och Helene Karlsson. I hjärtat: Desiree Lindsäth som filmade personalens dans.Foto: Privat

Dansutmaningen Jerusalema startade i Sydafrika och har spridit sig till världens alla hörn det senaste året. Kråkbackens förskola är först i kommunen med att få ut sin Jerusalemadans på Youtube. Det är Desiree Lindsäth som har filmat sina kollegor. Redigerare är Evelina Olsson.

– Vi alla fyra gillar dans och vår femte kollega ville hellre vara bakom kameran och delaktig på det viset. Vi alla fem spånade på idéer och hur vi kunde visa vår verksamhet på ett roligt sett. Det har varit jättekul, säger Madeleine Olsson, förskollärare.

Annons

Personalen har övat på stegen hemma och på jobbet.

” Vi utmanar alla andra i kommunen att dansa för att sprida hopp och framtidstro under pandemin.”
Madeleine Olsson, förskollärare Kråkbackens förskola

Grodan i filmen är en viktig kompis på Kråkbackens förskola, hen kommer och hälsar på varje gång ett barn fyller år, Grodan sjunger och så får barnet en liten present.

– Vi har nu börjat öva dansen med barnen (eller våra små kompisar som vi säger, hos oss är alla kompisar och vi skiljer inte på pojkar och flickor utan säger kompis). Alla dansar efter egna förutsättningar och intresse och sen blir det en kul överraskning för vårdnadshavarna när vi klippt ihop allt. Givetvis kommer vi inte lägga ut det på youtube utan det blir i ett mindre forum endast för föräldrarna, säger Madeleine Olsson.

Nu har de en utmaning till andra.

– Vi utmanar alla andra i kommunen att dansa för att sprida hopp och framtidstro under pandemin. Vi lovar mycket skratt och även en hel del motion och hjärngympa.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons