Annons

Körkortslös försökte smita: ”Ville inte bli identifierad”

Båda smitningsförsöken misslyckades, därefter fortsatte den körkortslöse mannen att trilskas med polisen.
– Han gjorde sitt bästa för att slippa bli identifierad, berättar områdespolis Thomas Lönnqvist.
BORGHOLM • Publicerad 17 april 2018
En körkortslös man försökte smita ifrån polisen, både på fyra hjul och till fots.
En körkortslös man försökte smita ifrån polisen, både på fyra hjul och till fots.Foto: Arkiv

Mannens burdusa körning i Borgholm hade tidigare uppmärksammats av polisen och när en polispatrull fick syn dennes bil i centrala Borgholm vid 15.30-tiden i fredags togs beslutet att stoppa ekipaget.

– Men han försökte undvika patrullen så det blev ett kortare efterfölj innan man till slut kunde stoppa fordonet. Då försökte han istället springa ifrån patrullen, fast det gick inte heller, konstaterar Thomas Lönnqvist vid Ölandspolisen.

Annons

Mannen - i 30-årsåldern och hemmahörande i Borgholms kommun - gav ändå inte upp. På fråga om legitimation svarade han att inte hade någon sådan.

– Han gjorde sitt bästa för att slippa bli identifierad. Men inför risken att gripas, det är ju så här att person som misstänks för brott och som inte kan identifiera sig blir gripen, visade han till slut upp sin legitimation.

Och då visade det sig att han inte hade något körkort?

– Han saknade giltigt svenskt körkort och är misstänkt för olovlig körning.

En annan körkortslös person stoppades av polisen på Laxebyvägen den 10 april vid 14-tiden.

– En kvinna i 30-årsåldern skriven i Borgholms kommun som stoppats tidigare på grund av olovlig körning. Därför är hon nu misstänkt för grov olovlig körning.

Michael StåhlSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons