Annons

Konstladan – Invigning av årets andra utställning

– Trädgården i Djurstad står i grönska, och de hantverksintresserade besökarna får gärna slå sig ned för en stund i solen, säger David Christensson.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Djurstad • Publicerad 10 maj 2021
Konstladan är öppen under Öland Spirar.
Konstladan är öppen under Öland Spirar.Foto: Privat

När det spirar på Öland spirar det av skaparkraft i Djurstad på norra Öland. Skabbekatten öppnar sin stenladebutik på gården. Där finns bruks- och konstföremål i stengods och porslin; prickiga urnor, kaffekoppar och personliga askar.

Personliga askar från Skabbekatten.
Personliga askar från Skabbekatten.Foto: Privat

– I butiken säljes även produkter såsom bivaxljus; väldoftande och klimatsmarta kronljus, blockljus och värmeljus med mera, säger David.

Annons

I Konstladan strax intill invigs årets andra utställning. Fotografen Josefina Östlund visar fotoutställningen ”Använda är silver - återanvända är guld”. Josefina arbetar både med egna konstprojekt och på uppdrag. I hennes bildvärld möts människor och natur, och hennes porträtt är inte sällan rollspel där motiven ikläder sig olika karaktärer.

David Christensson är redo att ta emot besökarna hos Skabbekatten i Djurstad under Öland Spirar.
David Christensson är redo att ta emot besökarna hos Skabbekatten i Djurstad under Öland Spirar.Foto: Privat

David Christensson har Skabbekatten i Djurstad. Han arbetar i stengods och tillverkar bruks– och konstföremål samt håller i kurser i drejning och andra tekniker för privatpersoner och arbetsgrupper.

” De hantverksintresserade besökarna får gärna slå sig ned för en stund i solen”
David Christensson, Skabbekatten
Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons