Annons

Konsten att skapa storstadsproblem i Mörbylånga!

Det är egentligen rätt märkligt att det går att skapa parkeringsproblem i Mörbylånga ur tomma intet. Men Mörbylånga Bostad AB är att gratulera, de har lyckats med det omöjliga.
Publicerad 16 maj 2019
Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

Ett större självmål än hanteringen av parkeringsfrågan i Mörbylånga är svår att finna.

Först en liten snabbenkät.

Annons

Är det någon som haft problem med att finna en parkeringsplats i Mörbylånga före hösten 2018?

Vi kan egentligen stanna där. Jag utgår från att du som bor eller besökte Mörbylånga före hösten 2018 inte hade några större problem med att parkera ditt fordon.

Brytpunkten är hösten 2018, för det var då Mörbylånga bostad införde nya parkeringsregler. Jodå, det är numera upp till 24 svårtolkade skyltar på var och en av de parkeringsplatser som finns på den gamla köpingen.

Direkt påpekade Mörbylångabor det rent orimliga i att behöva betala mellan 200-400 kronor extra på månadshyran för att till exempel parkera på sin egen uppfart i det lilla samhället.

När sedan besökare och till och med hemtjänstpersonal får den ena böteslappen efter den andra på 500 kronor under torkarbladen så exploderar missnöjet, både bland Mörbylångaborna och de som besöker eller jobbar på orten.

Redan i höstas lovade Mörbylånga bostad att man skulle ”titta på bekymret”. Och nu i vår har man fortsatt att ”titta på bekymret”. Det heter till och med, citat; ”det är för tidigt” att göra något åt problemet eftersom trafikplaneringen fortfarande anses som ”ny”.

Det går inte alltid fort i kommunala organisationer, vilket ju inte minst bevisas av att bostadsbolagets tjänstemän i över ett halvårs tid stått och tittat på parkeringsplatser i Mörbylånga utan att fatta att det är något som är galet.

Om vi ska försvara Mörbylånga bostad så fanns det några skrotbilar som i många års tid stått på samma ställen i samhället. Och det var en välgärning att försöka få bort skroten. Men redan när det sedan fylldes på och sades att parkeringarna inte räckte till för hyresgäster så slirades det med sanningen.

Det är inte välkomnande på något sätt, vare sig för hyresgäster, besökare eller turister, att få parkeringsböter i Mörbylånga.

Det gjordes en egen liten undersökning bland 35 hyresgäster i ett av Mörbylångas bostadsområden. 34 av dessa uppgav att de aldrig upplevt parkeringsproblem i Mörbylånga innan de nya avgifterna. 32 stycken beskrev att det blivit mer problematiskt efter införandet, lika många anmärkte att släkt och vänner upplevde det krångligt att göra besök.

Det får vara ”slut-tittat” på problemet nu. Försök inte skapa storstadsbekymmer i Mörbylånga. Gör om och gör rätt!

Peter BoströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons