1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Konsten att dribbla bort en konstgräsplan

Dribbla på en konstgräsplan kräver viss teknik. Men att dribbla bort en hel konstgräsplan kan de flesta politiker.
Ölandsbladets pennledare

Det kommer inte att bli någon konstgräsplan i Gårdby. Det finns ingen chans i helsike att någon småklubb kan fixa fram tre sponsormiljoner och en vaktmästartjänst.

Visst, det låter fint på pappret. Pappersprodukter har ofta den förmågan att göra sig just i den formen. Men verkligheten ser lite annorlunda ut.

I höstas gjorde Ölandsbladet en idrottslig jämförelse mellan Kalmar kommun och Mörbylånga kommun. Kalmar kommun presenterade hur viktigt det var för framtiden ur hälsoaspekt och att göra kommunen attraktiv genom fritidssatsningar på mellan 500-600 miljoner kronor.

Detta är en ledare i Ölandsbladet. Tidningens politiska hållning är obunden och ledaren ska fungera som en röst för Öland.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

Grannkommunen Mörbylånga kontrade med att redovisa en konstgräsplan i Gårdby för fem miljoner kronor. Dock med förbehållet att föreningarna som tänkt nyttja planen själva skaffar fram tre miljoner kronor i bidrag, stöd eller sponsring, samt att man tar hand om driften.

quote
Det är inget som idrottarna i Kalmar behöver göra - raggar sponsorer, skotta snö och måla linjer

Det är inget som idrottarna i Kalmar behöver göra - raggar sponsorer, skotta snö och måla linjer.

När det nu inte blir någon konstgräsplan i Gårdby så kan politikerna säga att det föll på att SSG eller RM inte lyckades hålla sin del av dealen, som helt dikterats av politikerna.

Ja, det gäller förstås inte den SD-politiker som inte alls tyckte man skulle använda konstgräsplaner i Sverige eftersom man inte gör det i England. Det där med att golfströmmen gör temperaturen i England mellan fem- och tio grader mildare än i Sverige och att elitlagen använder hybridgräs (blandning av plast och gräs).

Och knappast heller väl den C-politiker som ville ha basketkorgar på fotbollsplanen? Det är sannerligen inte alltid bättre vetande som fattar beslut i en kommunal demokrati!

Allt hänger också ihop med allt, råttan på repet. I Färjestaden står fotbollsspelarna på varandra för att få plats på kommunens enda konstgräsplan där plastgräset redan är uttjänat och i Mörbylånga känner man sig förbisedda. Men där lär det inte bli några förbättringar, eftersom politikerna har avsatt fem miljoner till något som inte kommer att bli av.

I råttan på repet-leken är det precis så som absolut ingenting blir gjort, någonstans!

Läs mer

Öland

Zjirk och Apollo är försvunna

Hundarna Zjirk, brunvit, och Apollo, svartgrå och lite vit, är försvunna sedan en vecka tillbaka. Nu hoppas deras matte, Catharina Carlsson, på hjälp från allmänheten. Kanske har någon sett något.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.

Sport

Engvall återförenas med IFK-backen

I januari ansluter 25-åringen till Engvalls Mechelen

Öland

Källa: Drunkningslarm slutade lyckligt

Vid 11-tiden på tisdagen inkom ett larm om drunkning vid badplatsen Tingskullen, Källa.

Öland

Covid 19: Länsstyrelsen ska ta fram plan för eventuella nya utbrott

Länsstyrelserna har fått i uppdrag att ta fram en plan för insatser som kan bli aktuella om det uppstår nya utbrott av covid-19 i höst.

Öland

Önskemål: ”Klipp inte vägrenar under sommaren”

Låt bli att klippa vägrenar under maj, juni och juli. Det är ett önskemål från fyra privatpersoner i en skrivelse till Borgholms kommun.