Annons

Konst hos Galleriet i Garaget

Mittemot Medborgarhuset i Grönhögen visar författaren och konstnären Eva Dillner sin konst.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Grönhögen • Publicerad 9 september 2020 • Uppdaterad 23 september 2020
Eva Dillner i galleriet.
Eva Dillner i galleriet.Foto: Heike Kirsch

Eva Dillner trodde aldrig att hon skulle bli yrkesverksam konstnär.

– Konstnärligt uttrycker jag mig via den abstrakta expressionismen, där både känslor och andlighet spelar en betydande roll, säger Eva.

Annons

Från det lilla formatet 30×30 till det stora 130×130. Akryl på duk och mixed media. När några av verken från sommarens utställning ses på Himmelsberga Museums samlingsutställning i september, blir det plats för mer höstlika verk i galleriet.

Epiphany, 130 x 130 cm, 2015 Eva DillnerAkryl och mixed media
Epiphany, 130 x 130 cm, 2015 Eva DillnerAkryl och mixed mediaFoto: Eva Dillner

Man behöver inte hänga upp sin karma på väggen, sa en av hennes lärare.

– Känslor dyker upp under processens gång, det är naturligt. Knepet är att inte fastna där. Våga släppa loss och uttrycka det som finns inombords. Då kan målningen transformeras till något helt annat. Det blir spännande att se vad som vill växa fram på duken genom att låta processen ta över, bortom de begränsade tankarna, säger Eva.

Hon har visat sin konst på många utställningar och listan på dessa kan göras lång. Förutom konstnärskapet är Eva författare och inget bokprojekt är det andra likt.

– Jag var utbränd hösten 1990 och när jag blev friställd så började jag studera terapi och personlig utveckling. Jag lärde mig då hitta tillbaka till livet och är utbildad av pionjärer inom branschen i USA och Europa. I grunden är jag civilingenjör.

När Eva blev invald i Konstnärernas Riksorganisation ville hon veta mer hur konstvärlden fungerade, det blev en hel bok. Där fanns även fröet till ett eget galleri.

– Det förenklar oerhört mycket, det är betydligt mer jobb att skapa en utställning på annan plats. Så befriande att ha gott om tid, inga måsten och att i lugn och ro skapa en upplevelse för besökaren.

Den 24-27 september avslutas säsongen i Galleriet i Garaget.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons