Annons

Konkurs för anrikt Ölandsföretag: ”Vi är alla bestörta!”

På fredagen lämnade Tomas Buss in konkursansökan vid Kalmar tingsrätt.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Löt • Publicerad 27 mars 2020

”Vi har kommit till vägs ände”, säger Elisabet Angelin om att Tomas Buss under fredagen lämnade in ansökan om konkurs i spåren efter Coronaviruset.
”Vi har kommit till vägs ände”, säger Elisabet Angelin om att Tomas Buss under fredagen lämnade in ansökan om konkurs i spåren efter Coronaviruset.

Ölandsbladet har berättat om företagets problem i Corona-virusets spår. I en insändare beskrev också ägarfamiljen Elisabet Angelin företagets kamp för överlevnad.

Annons

Bara dagar senare gick det inte längre.

Företaget som funnits sedan 1954 begär sig själva i konkurs. Förhoppningen är att kunna bygga upp något nytt i framtiden. Men framtiden är oviss.

I ett känslosamt meddelande på företagets facebookssida beskriver Elisabet och André Angelin hur ledsna de är.

”Vi har kommit till vägs ände. Förhoppningsvis tillfälligtvis.

Idag har Elisabet och André lämnat in en konkursansökan avseende verksamheten i Tomas Buss, också innefattande resebyrån Gotravel. (Observera att Silverlinjen INTE berörs)

Vi är alla bestörta över hur fort det har vänt neråt. Innan coronapandemin drabbade vårt samhälle hade vi ett mycket bra år framför oss. Många föreningar och företag som ville åka på dagsturer och arrangemang. I resebyrån var det bra bokat på så många av våra resor jorden runt. På några få veckor har så mycket förändrats och vi klarar inte av att rida ut denna storm. Vi är främst så ledsna över hur detta drabbar vår fantastiska personal som alltid ställt upp i vått & torrt.

Vi har tillförsikt inför framtiden och hoppas på att kunna bygga upp verksamheten på sikt igen. För det Elisabets morfar startade 1954, som Tomas & Karin förvaltat i många år och sedermera Elisabet & André drivit - det är bussigt, och det vill vi fortsätta vara.

Alla kunder, vänner, resenärer, trafikanter och framförallt vår underbara personal: Vi ska kämpa för att komma ut på vägarna igen och erbjuda klimatsmarta resor i moderna, bekväma fordon.

Tack för denna tid - vi hoppas vi ses snart igen!

Elisabet & André Angelin med familj”

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons