Annons

Kommunen söker näringslivschef

Pege Hussfelt har under 6 månader haft uppdraget att genomlysa kommunens arbete med näringslivsfrågor.
– Genom Peges direkta arbete hos oss har vi också fått goda exempel på hur man kan arbeta internt och externt för att få maskineriet att fungera bättre, säger Ann Willsund, kommundirektör i Mörbylånga kommun.
Mörbylånga • Publicerad 28 juni 2019
I Pege Hussefelts halvårslånga uppdrag har han sett över kommunens arbete med näringslivsfrågor, han har även vara tillfällig näringslivschef.

Ann Willsund berättar att det känns bra att de inte drog igång rekryteringen av ny näringslivschef redan i januari.

– Vi har haft pengarna i budget hela 2019, men nu vet vi mer hur vi vill arbeta och vad vi behöver förbättra. Genom denna genomlysning känner vi oss säkra i både vad som fungerar bra och vilka som är våra förbättringsområden. Vi vill bli fler invånare i kommunen. Näringslivet är motorn i att ro det uppdraget iland, säger Willsund.

Annons

För att möta näringslivets förväntningar ska kommunens tillgänglighet ökas, det ska bli snabbare handläggningstider samt det interna samarbetet och hitta ny strukturer och arbetssätt ska utvecklas. Mörbylånga kommun kommer även att anställa en näringslivschef på heltid.

– Nu har vi satt ner foten och rekrytering av en ny näringslivschef är på gång. Vi ser att den som kommer börja hos oss har erfarenhet från arbete inom näringslivet, säger Ann Willsund.

Sista ansökningsdatum till den tjänsten är den 31 augusti.

”Genom denna genomlysning känner vi oss säkra i både vad som fungerar bra och vilka som är våra förbättringsområden. Vi vill bli fler invånare i kommunen. Näringslivet är motorn i att ro det uppdraget iland” säger Ann Willsund.Foto: Natalia Johansson
Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons