GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Köer på Öland: ”Stundtals helt stillastående”

Trafiken går mycket långsamt på 136:an mellan Strandtorp och Glömminge.
Öland • Publicerad 2 oktober 2022
Från Trafikverket webbkamera på Ölandsbron.
Från Trafikverket webbkamera på Ölandsbron.Foto: Trafikverket

Det brukar vara köer på 136:an på söndagen under skördefesten och så är det även i år. Det rapporteras att från klockan 12.30 är det kö mellan Strandtorp och Glömminge i södergående riktning.

– Stundtals är det helt stillastående, det är mycket husbilar, bussar och lastbilar som ska åka från Öland nu, säger en läsare till tidningen.

Det ska även vara köer från högbrodelen till E22:an på fastlandssidan.

Enligt Mörbylånga kommuns app tar det mer än dubbelt så lång tid att köra över Ölandsbron från Öland till Kalmar än tvärtom.

Vid klockan 13.50: flyter trafiken bättre mellan Strandtorp och Glömminge. Det ska fortsatt vara långsamt vid Isgärde.

Uppdatering klockan 15.30: Trafiken rör sig normalt vid Ölandsbron och på 136:an.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.