GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLT stänger framdörrarna tillfälligt

Måndag 17 januari stängs framdörrarna på samtliga bussar med två eller fler dörrar för att skydda förarna på grund av ökad smittspridning av coronaviruset.
Öland • Publicerad fredag 15:31 • Uppdaterad fredag 20:31
Måndag 17 januari stängs framdörrarna på samtliga bussar med två eller fler dörrar för att skydda förarna på grund av ökad smittspridning av coronaviruset.
Måndag 17 januari stängs framdörrarna på samtliga bussar med två eller fler dörrar för att skydda förarna på grund av ökad smittspridning av coronaviruset.Foto: Kenth Jönsson

Region Kalmar meddelar i ett pressmeddelande att stängda framdörrar gäller i första hand fram till den 13 februari. En löpande utvärdering kommer att ske om förutsättningarna förändras.

Från måndagen gäller att samtliga resenärer ska gå ombord via mitt- eller bakdörren på bussen. Biljettförsäljning kommer inte att kunna ske ombord under tiden som framdörrarna är stängda. Därför måste samtliga resenärer förköpa biljetter innan de går ombord för att kunna resa. Biljetter kan köpas via Kalmar länstrafiks appar, Mitt konto, kundcenter och återförsäljare, biljettautomater samt över telefon via Kalmar länstrafiks kundtjänst.

Två sittplatser längst fram till höger i bussarna spärras av för att öka avståndet mellan förare och resenärer.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.