1. Avdelningararrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Klart: Stefan Ahlgren blir chef för Eketorps Borg

Nu är det klart att det blir Stefan Ahlgren som får förtroendet som borgchef för Eketorps Borg.
Stefan Ahlgren är klar som ny borgchef för Eketorp.
Foto: unknown

I slutet av februari meddelade Kalmar läns museum att de inte längre skulle driva verksamheten av Eketorps borg. Sedan dess har Mörbylånga kommun arbetat för att i egen regi hålla borgen öppen även under 2019.

I mars månad anställdes Stefan Ahlgren som projektledare för borgen, under tiden har tjänsten som borgchef varit utannonserad.

En tjänst som Stefan Ahlgren nu har erbjudits.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på olandsbladet.se, appen MinÖlandsbladet och e-tidning tis, tors, lör. Endast 1 krona första månaden! (ord pris 99 kr)

– Det har varit en intensiv period och Stefan har visat goda resultat. Hans kompetens och kunskaper om vår ö är otroligt värdefulla. Jag är väldigt nöjd och stolt över det arbete som Stefan utfört och som nu gör att vi kan erbjuda invånare och besökare en längre säsong, lägre entrépriser, samarbete med borgcafé, en fin borgbutik, ny hemsida och aktiva sociala medier. Dessutom har säsongspersonal rekryterats som känns väldigt kompetent, säger Ann Willsund, kommundirektör i ett pressmeddelande.

– Eketorps borg har en stor utvecklingspotential och genom att koppla ihop borgen med flera kommunala verksamheter ska vi göra borgen mer tillgänglig och attraktiv. Eketorps borg är en viktig plats, inte bara för södra Öland, utan för hela regionen, säger Eleonor Rosenqvist, kultur- och fritidschef, i samma pressmeddelande.

Eketorps borg slog upp portarna den 11 maj och är under lågsäsong öppet på helgerna. Under högsäsong är borgen öppen dagligen.

Den officiella invigningen sker torsdagen den 6 juni, då kommunen valt att lägga sitt nationaldagsfirande på Eketorps borg.

– Eketorps borg är en fantastisk plats med oändliga möjligheter. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbetet med att utveckla verksamheten i och kring borgen, säger Stefan Ahlgren i pressmeddelandet.

Läs mer

Öland

Nittiofyra meter båtbrygga invigdes

Under mörka moln, i kraftig vind och lite regn invigdes under onsdagsförmiddagen den nittiofyra meter långa, helt nya, båtbryggan i Byxelkrok.

Öland

Larm: Brand i verkstad

Vid 11.30 larmade SOS om en brand på mellersta Öland.

Öland

Vandring på Sandby kyrkogård

En mulen och blåsig lördag 4 juli samlades tjugotalet personer för att få höra Per-Åke Johansson berätta.

Öland

Kommunalrådet: ”Vi får inte slappna av”

”Reserestriktionerna är upphävda, men alla andra restriktioner finns kvar”, poängterar Ilko Corkovic.

Öland

Turism: Ett långt halsband av öländska pärlor

Cykelturer, vandringar, barnen och lekarna, kultur, solnedgångar, kaféer och restauranger och mycket annat finns i årets upplaga av Öländska pärlor.

Öland

Öland: Larm om trängsel

Länsstyrelsen i Kalmar har larmat om trängsel på Öland.