GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart: Sofia, 32 år, tar över klassiska butiken – Har flera nya idéer: ”Blev chockad”

Lena Karlsson lämnar Pressbyrån efter 37 år och nu är det klart att det blir Borgholmsbon Sofia Lindelöf som tar över.
Borgholm • Publicerad 11 november 2021 • Uppdaterad 13 november 2021
Det blev ölänningen Sofia Lindelöf som tar över butiken men konkurrensen från fastlandet var stor.
Det blev ölänningen Sofia Lindelöf som tar över butiken men konkurrensen från fastlandet var stor.
Foto: Alexander Jensen

Ölandsbladet har tidigare skrivit om att Lena Karlsson lämnar Pressbyrån i Borgholm efter 37 år, och nu är det klart vem som tar över. Det blir Sofia Lindelöf som är 32 år gammal och uppväxt i Mellösa och som nu bor i Borgholm med sin familj.

Det var många som sökte om att få bli franchisetagare och hon trodde inte att det skulle gå vägen.

– När de ringde var jag beredd på ett tråkigt besked och blev därför chockad när de sa att dom ville att jag skulle ta över. De gillade mina idéer, min bakgrund och att jag kan Borgholm. Det var många kalmariter som sökte men de tyckte det var viktigt med någon som känner Borgholm. Det känns väldigt roligt, säger Sofia Lindelöf.

Hon har tidigare jobbat på Time, Ölands turistbyrå, Kappelluddens camping och senast har hon varit restaurangchef på Subway.

– Det var på Subway som jag fick mersmak. Jag fick ta mycket ansvar vilket var roligt och började känna att det vore roligt att starta något eget.

– Framför allt är det kundkontakten som är väldigt rolig vilket har följt med mig genom hela vägen.

Det är det varierande jobbet på Pressbyrån som lockar.

– Jag tror det är ett roligt och varierat jobb. Det handlar om kundkontakt, hantering av varor, service och att göra smörgåsar. Det är gott och blandat. Det ska bli en spännande resa och det känns som ett naturligt steg att ta.

Hon tycker också att Pressbyrån har stora utvecklingsmöjligheter och har flera idéer.

– Jag skulle vilja göra egna smörgåsar och satsa mer på snabbfika och lunch som exempelvis olika sallader. Jag tror det finns efterfrågan på morgonfrallor.

– Jag vill också utöka uteplatsen för det är ett kanonläge, både på sommaren och vintern.

Framöver väntar utbildningar inom Pressbyrån och hon ska även jobba i en butik i Kalmar för att förbereda sig inför övertagandet som sker den 4 april.

– Det är stor frihet att vara franchisetagare hos Pressbyrån och man tillåts att ta mycket egna initiativ. Samtidigt som man får ett stort stöd av dem också.

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.