Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

KLART: Ny åldersgrupp får chansen att vaccineras – ”Måste sänka takten inom kort”

I dag inleder Region Kalmar län fas 4 i vaccinationskampanjen mot svår sjukdom i covid-19.
Nu kan 50-59-åringar kan boka vaccinationstid
Många lediga tider för vaccinering i veckan.
Många lediga tider för vaccinering i veckan.
Foto: zoranm

– Många tillgängliga tider närmaste veckan gör det möjligt att öppna bokningarna för ytterligare en grupp. Sedan förväntas vaccintillgången tillfälligt att minska, vilket innebär att vi inom kort måste sänka takten på vaccinationerna något, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Alla som är födda 1971 och tidigare kan nu boka tid för vaccination. Fas 4 i vaccinationskampanjen gäller åldrarna 50-59 år.

– Vi ber invånarna att ha förståelse om de inte kan få en tid direkt. Tillgången till vaccin är fortfarande helt avgörande för hur snabbt vi kan vaccinera, säger hon i ett pressmeddelande.

Under nästkommande tre veckor beräknas vaccinleveranserna vara begränsade, för att sedan öka igen. Därför förväntas det dröja några veckor innan ytterligare grupper släpps på för vaccination.

"Sedan förväntas vaccintillgången tillfälligt att minska, vilket innebär att vi inom kort måste sänka takten på vaccinationerna något"

Läs mer