Annons

KLART: Ny åldersgrupp får chansen att vaccineras – ”Måste sänka takten inom kort”

I dag inleder Region Kalmar län fas 4 i vaccinationskampanjen mot svår sjukdom i covid-19.
Nu kan 50-59-åringar kan boka vaccinationstid
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Öland • Publicerad 3 maj 2021
Många lediga tider för vaccinering i veckan.Foto: zoranm

– Många tillgängliga tider närmaste veckan gör det möjligt att öppna bokningarna för ytterligare en grupp. Sedan förväntas vaccintillgången tillfälligt att minska, vilket innebär att vi inom kort måste sänka takten på vaccinationerna något, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.

Alla som är födda 1971 och tidigare kan nu boka tid för vaccination. Fas 4 i vaccinationskampanjen gäller åldrarna 50-59 år.

Annons

– Vi ber invånarna att ha förståelse om de inte kan få en tid direkt. Tillgången till vaccin är fortfarande helt avgörande för hur snabbt vi kan vaccinera, säger hon i ett pressmeddelande.

Under nästkommande tre veckor beräknas vaccinleveranserna vara begränsade, för att sedan öka igen. Därför förväntas det dröja några veckor innan ytterligare grupper släpps på för vaccination.

”Sedan förväntas vaccintillgången tillfälligt att minska, vilket innebär att vi inom kort måste sänka takten på vaccinationerna något”
Maria Ragnarsson
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons