GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Klart: Här är Henrik Yngvessons nya jobb

Tillsammans med Nina Johansson tar Henrik Yngvesson över Medners Rygg & Ledklinik.
Henrik Yngvesson tar tillsammans med Nina Johansson över Medners Rygg & Ledklinik.
Henrik Yngvesson tar tillsammans med Nina Johansson över Medners Rygg & Ledklinik.
Foto: Arkiv

För ett par veckor sedan meddelade Henrik Yngvesson att han slutar som oppositionsråd för Moderaterna. Nu är det klart vad den förre kommunalrådet ska göra framöver.

Det blir en återgång till yrket Yngvesson hade innan han blev heltidspolitiker, nämligen fysioterapi.

Tillsammans med Nina Johansson från Färjestaden tar han över den privata fysioterapimottagningen Medner Rygg & Ledklinik i Färjestaden. Bolaget föreslås byta namn till Färjestadens Fysioterapi & Friskvård.

– Jag har funderat fram och tillbaka sedan i höstas då jag besked om att Tommy Medner ämnade gå i pension. Då började ett frö sås och jag började kolla på förutsättningarna. Det har varit en lång process men nu är det äntligen klart, säger Yngvesson.

Han jobbade som sjukgymnast eller fysioterapeut innan han blev heltidspolitiker för 15 år sedan.

– Jag har saknat yrket, jag slutade ju inte för att det var tråkigt utan för att jag fick ett spännande erbjudande jag inte kunde säga nej till. Det är lite samma sak som nu. Det är något spännande och intressant. Jag vill testa på att driva företag, det har inte gjort förut.

Men företagandet ligger i familjen. Pappa Leif drev Färjestadens hembageri och brorsan Magnus driver nu Kakelcenter Öland.

Tommy och Marie Medner har drivit kliniken sen mitten av 1990-talet och arbetat upp en rörelse, med fysioterapimottagning och fristående gym.

Både Henrik och Nina kommer att teckna vårdavtal med regionen, så verksamheten kommer att fortgå på samma sätt som tidigare. Henrik och Nina jobbade tillsammans innan det blev politik för Yngvesson.

– Vi har fungerat ihop tidigare och har umgåtts lite privat så det känns bra att jobba ihop med någon man känner. I början får hon ta de svåraste patienterna, men jag är nog snart inne i det.

Överlåtelsen beräknas ske den 1 september.

Läs mer