Annons

Klart: De tar över Nya Hörnans förra lokal

Nu är det klart att det blir krogen Meza Storgatan Nitton som flyttar in i Nya Hörnans förra lokal.
BORGHOLM • Publicerad 21 maj 2019
Dzenan Vrana och Mirela Vrana driver sedan förra sommaren Nya Verandan och satsar nu på ytterligare en krog, då de öppnar Meza Storgatan nitton.
Dzenan Vrana och Mirela Vrana driver sedan förra sommaren Nya Verandan och satsar nu på ytterligare en krog, då de öppnar Meza Storgatan nitton.Foto: Alexander Jensen

I höstas gick den anrika spelbutiken Nya Hörnan i konkurs och sedan dess har lokalen varit tom. Spekulationerna om vilken ny verksamhet som ska etableras har varit många.

Men nu är det klart att det blir Dzenan Vrana och Mirela Vrana som tar över lokalen där de ska öppna krogen Meza Storgatan Nitton med undertiteln ölhall. Paret driver sedan förra sommaren även Nya Verandan, som ligger intill Kay Wieståls park.

Annons

– Det är läget och lokalen som lockar. Det här var inget som var planerat, utan jag körde förbi där för cirka två månader sedan och såg en möjlighet, då väcktes den här idén, säger Dzenan Varna.

Vad har ni för planer för den nya krogen?

– Meza betyder tilltugg på mitt hemspråk bosniska och förknippas ofta med ett gott sällskap, mat och dryck. Det är därifrån vi har fått inspiration. Vi kommer att ha ett brett dryckesutbud med medelhavsinspirerad mat.

– Tanken är att det ska vara pub, restaurang och café i ett. Man ska kunna få en skön paus med något gott att dricka och något att tugga på. Det blir ingen klassisk restaurang med lunch och middagar.

Påverkas Nya Verandan på något sätt av detta?

– Inte alls, vi fortsätter vår satsning där och kör på som vanligt med några nyheter inför sommaren. Storgatan och hamnen är två skilda världar, i alla fall utanför högsäsongen.

Innebär detta att Meza Storgatan Nitton har öppet längre på säsongen?

– Vi har inte hunnit ta ett beslut om det. Men möjligheten att ha öppet längre på säsongen är bättre på Storgatan än nere i hamnen.

När öppnar ni?

– Planen är midsommar och det kommer att bli tajt men håller allt så kommer det att gå.

Annons

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons