Annons

Klart: Då kan 30-39-åringar boka vaccination

Från och med nästa vecka kan nästa åldersgrupp, de mellan 30 och 39 år boka vaccinationstid.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Kalmar län • Publicerad 17 juni 2021
Nästa vecka kan 30-39-åringar boka tid för vaccination.
Nästa vecka kan 30-39-åringar boka tid för vaccination.

Under torsdagen passerade Region Kalmar län 200 000 utförda vaccinationer i länet. 55,9 procent, eller 110 359 personer har fått sin första dos och 32 procent eller 63 145 personer är färdigvaccinerade.

– Vi lägger ut tider så fort vi får bekräftelse om doser och på några timmar brukar de ta slut. Det finns en väldigt stor vaccinationsvilja i länet och det är bra, säger vaccinsamordnare Marie Ragnarsson, som också understryker vikten av att ta den andra dosen vid den tid man fått.

Annons

– Visst kan man boka om, men det krävs synnerliga skäl. Då det i huvudsak är sju veckors intervall mellan doserna har man god tid att planera utifrån detta. Att få sitt vaccin vid rätt tid är viktigare än att frissan har en tid just då.

5 000 nya tider kommer att läggas ut under sen eftermiddag på torsdagen.

– Det är ungefär 5 000 nya tider som läggs ut på våra fyra vaccinationscentraler, säger Ragnarsson.

De tiderna gäller för personer födda 1981 och tidigare, men från och med nästa vecka kommer även nästa grupp kunna boka tid.

– Än så länge är det de som är födda 1981 och tidigare, liksom personer som ingår i riskgrupp oavsett ålder, som kan boka sig. Under nästa vecka planerar vi att öppna bokningen för nästa åldersgrupp, som blir de som är 30-39 år. Förhoppningsvis är vaccinationsviljan lika stor där, säger Marie Ragnarsson.

Borgholms kommun ligger fortsatt i länstopp med 66,5 procent (6137 personer) av invånarna över 18 år som fått sin första dos vaccin. I Mörbylånga kommun har 61,1 procent (7443 personer) fått sin första dos.

39,5 procent (3644 personer) i Borgholms kommun och 32,2 procent (3922 personer) i Mörbylånga kommun är färdigvaccinerade.

”Under nästa vecka planerar vi att öppna bokningen för nästa åldersgrupp, som blir de som är 30-39 år.”
Marie Ragnarsson
Andreas YngvessonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons