GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kalmar stadsfest lockar stor publik – ”Vi vet att det är många som har längtat”

Kalmar stadsfest 2022 äger rum den 11-13 augusti. Under tre dagar bjuds Kalmarbor och besökare på konserter och aktiviteter runt om i staden.
Kalmar • Publicerad 6 augusti 2022
Den 11 augusti uppträder Jill Johnson på Stortorgets scen i Kalmar.
Den 11 augusti uppträder Jill Johnson på Stortorgets scen i Kalmar.Foto: Andreas Yngvesson

Hoeffmaestro, Daniel Adams-Ray, Estraden, Mikael Rickfors, Gammal, Lancelot Hedman och Jelassi är bara några av alla artister som uppträder på Kalmar stadsfest.

– Det känns fantastiskt att vi äntligen kan presentera en stadsfest igen. Kalmar Stadsfest betyder mycket både för invånarna och näringslivet och vi vet att det är många som har längtat. Evenemanget lockar också många besökare från andra delar av landet. Det var en trend vi kunde se före pandemin, att antalet externa gäster ökar, säger Pelle Aldestam, ny projektledare för Kalmar Stadsfest.

Klara Hammarström lär säkerligen få fart på publiken när hon framför Run To The Hills på Larmtorgets scen den 11 augusti.
Klara Hammarström lär säkerligen få fart på publiken när hon framför Run To The Hills på Larmtorgets scen den 11 augusti.Foto: SVT

Klara Hammarström står på Larmtorgets scen torsdagen den 11 augusti. Hon är just nu aktuell med låten Run To The Hills, som hon tävlade med i årets melodifestival.

Samma kväll intar Browsing Collection Larmtorget för att bjuda publiken på svängig och hårdrocksinfluerad punkrock, de kallar sig själva för ”Sveriges fetaste käftsmäll.”

Jill Johnson står på Stortorgets scen torsdagen den 11 augusti. Hon är en av landets mest älskade artister och har tagit countrymusikens ställning i Sverige till en helt ny nivå. De senaste åren har hon också synts i det omtyckta tv-programmet Jills veranda.

Myra Granberg uppträder på Stortorget 13 augusti.
Myra Granberg uppträder på Stortorget 13 augusti.Foto: Pressbild
”Det känns fantastiskt att vi äntligen kan presentera en stadsfest igen”
Pelle Aldestam, projektledare för Kalmar stadsfest

Rolf Wikström kallas ofta för Sveriges okrönte blueskung och har varit verksam i hela 50 år. Förra året släppte han sitt första album på tio Larmtorgets scen fredagen den 12 augusti är det som gäller om man vill se honom live.

Thomas Di Leva står på Larmtorgets scen lördagen den 13 augusti. Under sin karriär har han hunnit släppa hela 22 album med hits som Vem ska jag tro på? och Vi har bara varandra. Den senaste tiden har han också gjort hyllade tolkningar av David Bowie-låtar.

Myra Granberg står på Stortorgets scen lördagen den 13 augusti. Hon slog igenom som soloartist 2019 med låten Tills mitt hjärta går under. Sedan dess har hon haft flera stora hits, legat etta på Svensktoppen och fått flera Grammis- och P3 Guld-nomineringar.

Arrangörer är Destination Kalmar i samarbete med Kalmar kommun.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.