Annons

Film: Kaj 4 blir uthyrt: ”Känns fantastiskt bra”

Från och med den förste maj hyrs Kaj 4 ut till mor och son Triberg.
– Det började med att vi kikade efter en mindre verksamhet från början. Men när vi såg det här kunde vi inte säga nej, vi fick svårt att slita oss, säger Carl Triberg.
Färjestaden • Publicerad 1 april 2019 • Uppdaterad 29 april 2020
Mikael Nilsén hyr ut Kaj 4 till Annica Triberg och Carl Triberg.
Mikael Nilsén hyr ut Kaj 4 till Annica Triberg och Carl Triberg.Foto: Karin Hortlund

Carl Triberg är utbildad kock och gick ut Jenny Nyström förra året, hans mamma Annica Triberg är författare och journalist. Med ett gemensamt intresse för mat och matlagning ser de fram emot att få driva restaurang och hotell Kaj 4 i Färjestadens hamn.

I fredags skrevs pappren på för hyresavtalet.

Här saknas innehåll

Annons

– Ja det känns fantastiskt bra att lämna över ett hyreskontrakt till Triberg, säger Mikael Nilsén som äger fastigheten.

Hotellets inarbetade namn Kaj 4 kommer Triberg att behålla, däremot kommer restaurangen heta NICA, efter hyresgästerna An(ni)ca och (Ca)rl Triberg. Hyresavtalet sträcker sig ett år i taget.

– Men vi hoppas såklart att det ska bli jättelänge, säger Annica och ler.

Vad ska du hitta på nu då, Mikael?

– Ja du, nu har jag tid att fundera på vad jag ska göra. Det ska bli skönt med en liten paus. Jag har inte haft en ledig sommar sedan jag var tretton år, säger Mikael Nilsén, som från och med i maj istället kommer ansvara för fastighetens skötsel.

Det är alltså från och med den förste maj som mor och son Triberg tar över.

– Vi hoppas kunna smygstarta och ha någonting till Öland spirar, säger Annica, som även har olika idéer inför sommaren.

Bland annat kommer de erbjuda en förlängd frukost, en så kallad brunch samt någon form av ”after beach”. Under höst- och vintersäsongen vill de locka fler till Öland.

– Ja, vi vill att fler ska åka till höger efter bron, säger Annica.

De har kontakter men en svenskägd vingård i Toscana vilket skulle kunna leda till ett samarbete.

– Vi planerar att ha lite vininspirerat. Men det ska ju vara Öländska smaker, poängterar Carl.

Natalia JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons