Annons

Juliander släpper ny singel – ”Blir en spännande vår”

2018 var ett riktigt bra år för sommarölänningen och artisten Juliander. Nu blickar han framåt och tror 2019 blir ännu bättre.
ÖLAND • Publicerad 22 januari 2019
Sommarölänningen Juliander är akutell med nya singeln Better Man.Foto: Pressbild

Förra året släppte han flera singlar som följdes upp med ep:n Afterglow. Han fick vara förband på delar av Zara Larssons Europaturné. Han medverkade även på Alan Walkers singel All Falls Down, som han också åkte på turné med och gjorde ett uppträdande på den amerikanska festivalen Coachella.

– Det är mitt bästa år hittills, without a doubt. Det har varit helt sjukt, säger Juliander och fortsätter:

Annons

– Det var så mycket hela tiden. Nu när man tittar tillbaka så börjar man förstå vad som verkligen hände. Då var man mitt uppe i det och det bara flöt på.

Hann du med att besöka Öland?

– Ja det blev en snabbis i somras och det är nog den kortaste tiden som jag har varit på Öland på länge. Det var väldigt skönt att få komma dit och slappna av en stund.

Nu är han aktuell med den nya singeln Better Man som släpptes i fredags. Liksom med hans förra EP har han samarbetat med producenterna Jones (Johan Wetterberg) och Christian Walz i produktionen.

– Jag får bättre ro att åka bort och skriva musik. För ett år sedan hyrde jag en studio i en vecka och hade sessions med mig själv, då föddes den här låten. Jag började med gitarriffet och sedan flöt det på.

– Det blir en chock för de som har lyssnat på Same Moon och Afterglow. För jag blev inspirerad av det som hände 2018 med turnéerna och ville göra den riktigt mäktig. Jag hoppas att det märks.

Ett av hans stora mål har varit att lära sig att producera sin egen musik. Även det lyckades han med förra året och har producerat flera nya låtar.

– Jag tycker det är viktigt att vara involverad och kunna alla delar i processen. Det betyder mycket för mig.

Det började med att han hyrde in sig i en studio och istället att som vanligt börja spela piano eller gitarr så började han försöka producera låtarna som han hade skrivit under sommaren.

– Då kände jag att jag behöver ett eget ställe där jag kan grotta ner mig i producerandet. Det har Sony fixat åt mig och där är jag varje dag. Det har varit en dröm att kunna göra detta.

Annons

Hur har du kunnat lära dig det så snabbt?

– Det är sjukt egentligen. Klart att det krävs en viss talang men det viktigaste är att nöta och träna, vilket jag har gjort. Det är precis som med gitarren. När man väl får nyckeln och kommer över den tröskeln så bara flyter det på.

Resultatet är att han har gjort väldigt mycket ny musik som han är redo att dela med sig av.

– Jag har knappt sett solen den senaste tiden. Jag har stängt in mig i studion och hamnat i ett bra flow. Det är väldigt mycket musik som är på väg ut som jag har gjort helt själv.

– Det ska bli en riktigt spännande vår och det ska bli kul att släppa min nya musik. Det innebär också att jag kan jobba upp en bra liveakt. Jag har aldrig varit så taggad på framtiden som nu.

Har du planerat några spelningar?

– Lite småsaker är på gång men inget är helt spikat. Prioriteten är att få ut mer musik och jag hoppas att den blir stor så att jag får fler fans som vill komma och lyssna.

– Jag vill också kunna välja mellan fler låtar innan jag gör någon stor spelning och ha en större låtbank. Jag vill inte låsa mig vid att spela ett visst antal låtar för att jag inte har fler.

Vad är målet 2019?

– Att ha ett bättre år än förra året. Det är svårt att slå kanske men jag känner på mig att det går att nå.

Annons

Alexander JensenSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons