GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jul i Ölands stenrike

Snart är julen här och för dig som söker personliga klappar och upplevelser öppnar Ölands stenrike för besökare den 7 och 8 december.
Norra Öland • Publicerad 6 december 2019

Det är verksamheter i Sandvik, Södvik och Föra som slår upp portarna för att fira in julen.

Ölandsro i Föra är fylld med konsthantverk, egenstöpta ljus och godsaker.
Ölandsro i Föra är fylld med konsthantverk, egenstöpta ljus och godsaker.
Foto: Privat

När det är dags för Jul i Ölands stenrike medverkar ÖlandsRo, Edins lustgård, Taktil och Samtal, Skabbekattens keramik, Sandviks fisk och kök, Sandviks kvarn, Ica Nära Trossen och Södviks gästgivaregård.

På Ölandsro i Föra är butiken fylld med konsthantverk, egenstöpta ljus och godsaker. Om vädret tillåter serveras kolbullar och fika under söndagen.

Handgjorda julklappar från Edins Lustgård i Djurstad.
Handgjorda julklappar från Edins Lustgård i Djurstad.
Foto: Privat

Unika och handgjorda julklappar hittas på Edins Lustgård i Djurstad. Åsa Nyvell arbetar med hälsofrämjande verksamhet och under Jul i Ölands stenrike slår hon upp portarna till sin bod och erbjuder taktil behandling och julklappar med produkter för kropp och själ.

Skabbekattens keramik i Djurstad julöppnar sin butik med bruks- och konstföremål i stengods. Mönstrade fat möter skulpturala fantasier. I Sandvik håller fiskdisken öppet och det serveras utöver den vanliga menyn även jultallrik med varma och kalla tillbehör.

Vid Sandviks kvarn, nordens största väderkvarn, håller pizzerian öppet under Jul i Ölands stenrike och vid anrika gästgiveriet serveras julbord.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.