Jul i Ölands stenrike tredje advent

Under den tredje adventshelgen, den 10 och 11 december, är det jul i Ölands stenrike på flera orter.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Norra Öland • Publicerad 7 december 2022
Bildkonst och mycket annat finner du hos Louise Hävre i Hallnäs
Bildkonst och mycket annat finner du hos Louise Hävre i HallnäsFoto: Privat

Sex verksamheter öppnar upp dörrarna för besökare i Hallnäs, Legenäs, Södvik, Föra och Djurstad. Det erbjuds julmys, glögg, hantverkade klappar och mycket mer. Vid Sandviks keramik och konst i Legenäs ses glädjefull keramik för utomhusbruk. Inne i växthuset är det öppet med ett begränsat sortiment.

Louise Hävre håller öppet i lilla ateljén för julmingel och här finns unika julklappar. Julklappar i akvarell, textil, läder och annat hantverk finns på ÖHAND/Design Anita Tingskull i Södvik. Här finns även Ölansspelet Alvarligt talat och mycket mer.

” I Ölands stenrike bjuds en rik variation av hantverk som passar fint till de personliga klapparna ”
David Christensson

Hos ÖlandsRo i Föra har lanthandeln öppet med personliga julklappar. Hantverk, lakrits och andra godsaker, egenstöpta ljus och ljuskronor ses på ÖlandsRo.

I Djurstad finns unika julklappar på Edins lustgård.

– I Ölands stenrike bjuds en rik variation av hantverk som passar fint till de personliga klapparna. Om du handlar av våra lokala företagare stödjer du det lokala näringslivet, det närproducerade hantverket, och drömmen om att fortsatt kunna bo och leva på norra Öland, säger David Christensson.

Skabbekattens keramik i Djurstad har bruks -och konstföremål i stengods såsom vaser, nipperaskar och flödiga fat. Utställningen ”Minnesförlust del två” ses inne i Konstladan med poesi, polaroid och musik från det gångna året.

Öppettiderna skiljer sig åt.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.