Inspektion: Kräver åtgärder hos öländskt livsmedelsföretag
Vid inspektionen 23 mars hittade Arbetsmiljöverket brister och ställer krav på öländska företaget och kräver att arbetsmiljöarbetet förbättras.
”Ni har inte genomfört de åtgärder som föranletts av er undersökning och riskbedömning, vilket kan leda till olycksfall/ohälsa”.
Enligt kontroll saknas skyddsronder, riskbedömningar och åtgärdsplan. Enligt rutinerna för systematiskt arbetsmiljöarbete ska företaget i Mörbylånga kommun som jobbar med öländsk mat och livsmedel genomföra tre-fyra skyddsronder per år.
"Ni ska utifrån resultatet av era undersökningar riskbedöma och vidta de åtgärder ni anser behövs för att förebygga ohälsa och olycksfall”.
”Ni ska se till att arbetstagarna känner till att de ska rapportera tillbud till arbetsgivaren”Arbetsmiljöverket
Vid inspektionen framkom att det finns en sannolik underrapportering av inträffade tillbud i verksamheten. Det är också oklart vilka typer av händelser som ska anmälas som tillbud.
”Ni ska se till att arbetstagarna känner till att de ska rapportera tillbud till arbetsgivaren”.
Det öländska företaget uppmanas att åtgärda bristerna och riskerna, annars kommer beslut om föreläggande som kan förenas med vite på en viss summa pengar eller ett förbud.