GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Idéträdgårdsutställning på Solliden – Flera profiler inreder växthusen

För sjunde året i rad bjuder Sollidens Slott på Idéträdgårdsutställning på Gustav V:s gamla krocketbana.
Borgholm • Publicerad 20 juni 2021
Utställningen Gatekeeper av Bertil Vallien visas i engelska parken utanför Sollidens slott hela sommaren.
Utställningen Gatekeeper av Bertil Vallien visas i engelska parken utanför Sollidens slott hela sommaren.
Foto: Michael Ståhl

Tanken är att ge slottsparken en ny dimension och ett samtida inslag samt ge besökarna inspiration och nya idéer. Årets utställning handlar om växthus, dessa härliga rum i trädgården som inte bara är en plats för odling utan även för rekreation, kreativitet och umgänge. I år blir det till skillnad mot tidigare ingen tävling. Istället kommer fyra kända profiler att inspirera besökarna genom att inreda varsitt växthus på sitt alldeles egna unika sätt.

– Här har vi ju flera profiler som ska inreda växthusen. Bland annat Karl Fredrik Gustafson känd från TV4, säger Pernilla Klintberg.

Trädgårdsjournalisten Gunnel Carlson är också med, likaså stjärnkocken Karin Fransson och keramikerna Lotta Sjöberg.

Utställningen invigs den 3 juli och finns kvar i parken säsongen ut till den 3 oktober.

”Vi är jätteglada över samarbetet med Bertil Vallien”
Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott

Bertil Vallien, en av världens mest kändaste glaskonstnärer har bjudits in till Sollidens Slott för att skapa en utställning i den engelska parken. I utställningen Gatekeeper presenterar han resultatet av ett långvarigt konstnärligt experimenterade på ett unikt sätt under bar himmel.

Gatekeeper har öppet till den 3 oktober.

– Vi är jätteglada över samarbetet med Bertil Vallien och det är fantastiskt att en av världens främsta glasformgivare kommer att göra sin första riktiga ”Open Air” utställning hos oss på Solliden, säger Carolina Thaysen, verksamhetsansvarig Sollidens Slott.

Precis som vanligt står parken i full blom hela sommaren, Kaffetorpet, slottsboden och handelsbodarna har öppet och det finns något för alla. För barnen finns möjlighet att med karta gå skattjakt i slottsparken och leta efter gömda bokstäver. Längst ner i parken finns vår käpphästbana. Här blir det full fart över hindren, både med och utan häst.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.