ICA demonstrerar senaste nytt och bjuder på go´bitar

På Kvantum i Köpstaden kommer det att vara många extraevenemang under Tjejkvällen. De senaste tekniska hjälpmedlen kombineras med mer traditionella avsmakningsstationer.
Färjestaden • Publicerad 22 mars 2019
Anders Eklöf och Gunilla Danielsson visar hur kunderna kan hantera den nya ICA Google Home och kundterminalen som finns i Kvantum. ”Tips till middagen eller en egen inköpslista – allt är möjligt”.
Anders Eklöf och Gunilla Danielsson visar hur kunderna kan hantera den nya ICA Google Home och kundterminalen som finns i Kvantum. ”Tips till middagen eller en egen inköpslista – allt är möjligt”.Foto: Maria Wiell

– Vi vill passa på att visa sådant som kan göra vardagen enklare. För 2,5 månad sedan introducerade vi ”Handla On Line” vilket innebär att man sitter hemma och beställer varor via datorn. Sedan hämtar man sina varor hos oss.

Anders Eklöf och Gunilla Danielsson berättar om de hjälpmedel som finns på Kvantum för att underlätta för kunderna. Ännu ett hjälpmedel introduceras inom kort och kommer att demonstreras under Tjejkvällen.

– Det heter Google Home och används via din smartphone. Med hjälp av en liten högtalare som du har där hemma talar du med ICA-appen och slipper knappa på telefonen eller datorn. Du kan göra beställningar som läggs till din privata inköpslista och du kan be att få råd och recept på middagsmat eller andra måltider.

Anders visar genom att tala med sin telefon.

– Jag vill ha hjälp med en måltid!

Svaret han får i telefonen: ”Vill du ha fisk, kött eller kyckling?”

Samtalet mellan robotrösten i telefonen och Anders fortsätter och snart har han fått alla ingredienser på sin inköpslista. Nu kan han antingen gå till butiken själv, eller beställa On Line.

Förutom en smartphone behöver kunden ha en liten högtalare. En sådan kommer att finnas till försäljning till ett rabatterat pris under Tjejkvällen.

Ny teknik i all ära. Det fascinerar, men Gunilla Danielsson säger också att det kan kännas lite ”läskigt”.

– Det går så fort och det är svårt att hänga med i svängarna.

Då är det lättare att känna igen de traditionella avsmakningsstationerna som det kommer att finnas gott om i butiken. Alltifrån bageriet och frukt & grönt till choklad, bakverk och bönchips.

– Det kan bli mer innan vi är klara med hur vi lägger upp kvällen.

Precis som under förra årets Tjejkväll blir det en tävling där vinsten är en exotisk planka för 8 personer och alla som deltar i demonstrationen av Google Home får rabatt på On Line-beställning.

Maria WiellSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.