GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”I trädgården ska rosorna klippas” – Tips från Borgholms Handelsträdgård

Borgholms Handelsträdgård håller öppet som vanligt under Öland Spirar och det finns mycket att välja bland.
Borgholm • Publicerad 2 maj 2021 • Uppdaterad 26 maj 2021

– I år känns det som att våren varit svalare än vi de vi haft de senaste åren och visst kan man längta efter att den kalla vinden ska mojna. Men så härligt när våren hålls tillbaka och vi får njuta av den spirande vårgrönskan lite längre, säger Emma Engstad.

När nätterna börjar bli mildare och den värsta frosten är över går det bra att vänja övervintrade växter vid ljuset igen. Det man ska tänka på är att direkt solljus lätt kan bränna bladen.

Vad ska man tänka på i maj månad?

– När marktemperaturen börjar stiga går det bra att börja med det som kan direktsås och flytta ut förodlade plantor. I trädgården ska rosorna klippas och vissnad vårlök kan rensas försiktigt.

På Borgholms handelsträdgård gör alla sitt bästa för att tillsammans hjälpas åt med att hålla avstånd. Fokus ligger på odlandet och inte helt oväntat så finns tomatkassar redo. Det är många som funderar på hur man vill ha det nu i början av säsongen.

– Ett tips är att sätta sånt man vill få in i sin trädgård i större krukor så att man under säsongen kan flytta runt och känna på vad som blir bra för att sedan plantera till hösten, säger Emma.

” Grönsaker och blommor gör sig bra tillsammans”
Emma Engstad, Borgholms Handelsträdgård

En bra lösning för att ha odling både för nytta och nöje är att plantera i olika krukor som man kan placera ihop i fina grupper.

– Grönsaker och blommor gör sig bra tillsammans. Sen är det lätt att förändra och gruppera om allteftersom säsongen har nya växter som lockar.

Maria BrynielssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.